Як святкували День сіл Дем’янці та Харківці

В останній день липня уся Переяславська громада зібралася на святкування Дня сіл Дем’янці та Харківці. Нещодавно вони стали частиною новоутвореної громади та приєднали близько півтори тисячі жителів. Села мають свою історію, топонімічні зміни, та перша літописна згадка про Дем’янці датована ще 1155 роком, а про Харківці – у 1622 році. 
На площі біля будинку культури села Дем’янці цього дня в обідню пору досить велелюдно, адже помітно, що люди чекали, коли всім нарешті можна зібратися розважитися. Для зручності навіть організували підвіз жителів Харківець.

На початку анімаційні герої для дітлахів провели конкурси з подарунками. А поблизу менші стрибали досхочу з надувної гірки чи батуту.

Із вітальним словом до жителів сіл Дем’янці та Харківці звернувся голова Переяславської міської територіальної громади Вячеслав Саулко, який користуючись нагодою нагородив: найстаршу жительку сіл Дем’янці та Харківці – Ганну Кузьменко, найменшу жительку цих сіл – Софію Кабанову, за активну участь у благоустрої сіл Дем’янці та Харківці – Віталія Курилка та Євдокію Гудиму. 

За врятоване життя, про яке “ProSlav” розповідав декілька днів тому, подяками відзначили дем’янчан: старосту Сергія Кузьменка, Сергія Верьовку, Сергія Мамітька, Володимира Губара та Павла Губара. 

Приємним сюрпризом для всіх став візит голови Бориспільської районної державної адміністрації Руслана Дяченка, який привітав жителів сіл із їхнім святом. Також до односельців звернулися староста Дем’янецького старостинського округу Сергій Кузьменко та директорка Дем’янецької гімназії Людмила Аронська. Святкування не обійшлося без подарунків та сюрпризів. Від депутата Київської обласної ради Юрія Павлушка громада отримала газонокосарку. Святкував з усіма Найсильніша людина світу 2020 року, володар чотирьох титулів Найсильніша людина України, український силач – Олексій Новіков. 

Опісля концертної частини усіх селян та гостей свята пригощали кашею, рибною юшкою та шашликом. А надвечір запланована святкова дискотека. 

Хороша традиція – святкувати дні сіл усією громадою, коли атмосферу свята можуть відчути не тільки жителі, а й гості та сусіди. 

Додати коментар