“Золотий кубок Кітена” з сучасної хореографії – у Переяславі!

         У кожної пори року є свої переваги та принади. Літо – найкраща пора для відпочинку, і не тільки тому, що воно сповнене сонця та світла, але й ще тому, що є визнанням свого таланту під час престижного міжнародного фестивалю на узбережжі сонячної Болгарії. Вихованці хореографічного  колективу «Фаворит», комунального закладу «Переяславського центру культури і мистецтв», м. Переяслава зі своїм художнім керівником  Анною Тананою, були вкотре запрошені на Міжнародний шоу-фестиваль мистецтв «Золотий Кубок Кітену» -2021, який проходив  із 4  по 11 липня 2021 року в місті Кіттен (Болгарія). Учасники з України, Прибалтики, Румунії та інших країн демонстрували  власну творчість у різних хореографічних номінаціях і жанрах.

         Поїздка принесла вихованцям  вагомі нагороди, чудовий відпочинок на березі Чорного моря, а також безліч позитивних емоцій та найголовнішу нагороду фестивалю – Гран-прі з сучасної хореографічної номінації (виступ «Déjà vu», Star Dance, загальний танець колективу змішаної вікової категорії, естрадна хореографія).

        Конкурсна програма фестивалю була  надзвичайно насиченою та цікавою. Вихованці мали можливість оцінити рівень виконання та постановки інших колективів, розширити творчий хореографічний досвід, познайомитися особисто та послухати відому співачку Світлану Тарабарову, позасмагати на пляжі Чорного моря, милувавшись красою узбережжя, вівдвідати на яхті відомий старовиний замок, брати участь у різноманітних анімаційних програмах фестивалю.

Виступи конкурсантів оцінювало професійне журі: організатори міжнародних і всеукраїнських фестивалів, експерти із питань дитячого та європейського відпочинку,  до складу якого увійшли народні та заслужені артисти України, зірки естради, педагоги, провідні фахівці в області культури, дитячої та юнацької творчості, хореографії.

           Керівник “Фавориту” Анна Танана отримала подяку-диплом за професіоналізм та сприяння формуванню нової творчої еліти України на міжнародному рівні,  запрошення на подальшу співпрацю з міжнародними фестивалями-конкурсами, що будуть проводитися в Україні та за її межами.

        На гала концерті, який відбувався на величезній сцені у місті Приморську, юні танцівники «Фавортиту» та їх керівник, отрмали найвищу  нагороду фестивалю– Гран-прі, і вкотре довели свій професійний високий рівень.

Діти поверталися додому з величезною кількістю позитивних вражень та переповнених емоцій,  подарунками для своїх рідних, натхненням на подальші перемоги.

       Керівник хореографічного колективу висловлює щиру подяку, в першу чергу батькам – за віру та підтримку, вихованцям – за творчу майстерність і витримку. Висловлюємо особисту подяку ФОП  Матюк Надії Петрівні «НІКОЛАБУ», за своєчасне проходження тестів для поїздки за кордон.

Щиро вітаємо хореографічний колектив «Фаворит» із прекрасним виступом і художнього керівника Анну Танану з гідною перемогою та зичимо подальших нових перемог на світових хореографічних сценах!

Ольга Науменко

Додати коментар