Творчість колективів Переяславської ТГ гідно оцінили гості обласного свята

Цими вихідними у Ржищеві відбулася одна із найяскравіших подій літа – XVII Обласний фольклорно-етнографічний фестиваль «Ржищівський вінок-2021».

«Ржищівський вінок» – це демонстрація нематеріальної культурної спадщини, представленої талантами ржищівської землі та Київщини, учасників святкування, які по-новому і по-особливому уявляють це свято вогню, сонця і повітря.

На ржищівчан та гостей міста на Співочому полі чекало яскраве дійство, була можливість не лише придбати ексклюзивні витвори декоративно-ужиткового мистецтва, але й взяти участь у цікавих майстер-класах безпосередньо від народних умільців, які прибули на свято з усієї Київщини, а також скуштувати ржищівських смаколиків.

Цікава програма була передбачена і для любителів активного відпочинку, і для бажаючих подивитися на мальовничі краєвиди Ржищева, і, звичайно, для наймолодших учасників свята.

Нікого не залишив байдужим неперевершений український колорит танців та пісень у виконанні творчих колективів з усіх куточків Київської області! Переяславську громаду представляла акробатично-хореографічна студія «Фантазія» (керівник Тетяна Ковшун, БХТДЮМ) та дем’янецькі аматорські колективи «Мальва» (керівник Володимир Петреченко) і «Дем’янчанка» (керівник Владислав Брик). Артисти пройшлися святковою ходою центральною вулицею Ржищева та гідно представили Переяславську громаду на обласному святі, за що і отримали шалені овації, вигуки «Браво!» та із рук організаторів дипломи за участь.

Додати коментар