У Великій Каратулі активісти з меценатами облаштували дітям каруселі

На початку липня у Великій Каратулі на березі озера (куток Катричі), який облаштували для відпочинку місцеві жителі, з’явилася ще одна розвага – для дітей. Гойдалку та карусель там встановили з ініціативи та за активної участі великокаратульця Сергія Опанасенка – Переяслав.City

дитячий майданчикФото: надане Сергієм Опанасенком

– Минулої осені я балотувався у депутати нашої новоствореної міської громади, – розповідає 25-річний Сергій Опанасенко. – Тоді одним із пунктів моєї програми було облаштування дитячих майданчиків у селі. Про це просили молоді мами. На вибори я ішов у команді партії «За майбутнє», у селі за кількістю голосів зайняв друге місце. Щоправда, за квотою не потрапив до складу міської ради, але після того співпраця з однопартійцями в нас не припинилася.

Сергій розповів, що під час одного з партійних зібрань про цю потребу для каратульців зауважив депутату Київської обласної ради від партії “За майбутнє” Олександру Пироговському. Він охоче відгукнувся на ідею встановити ігровий майданчик для сільських дітей і виділив кошти для придбання гойдалок.

 – Олександр Юрійович виступив спонсором цієї справи, а всі організаційні турботи я взяв на себе, допомогли друзі, однодумці, – наголошує активіст. – Спочатку вибирав цілісний майданчик, але всі такі конструкції зроблені з не дуже довговічного матеріалу: пластикові, а в кращому разі з дерев’яними елементами.

карусель Велика КаратульФото: надане Сергієм Опанасенком

Я ж знаю місцеву молодь, яка може напідпитку пошкодити все, що під руку трапиться, тому шукав щось дуже надійне. Побачив оголошення черкаського підприємця, який виготовляє такі речі з добротного металу. Наприкінці червня він виконав замовлення, прислав Новою поштою. Таку гойдалку з каруселлю ще треба було пофарбувати і надійно встановити, зацементувавши опори. Цим займалися ми самі. На фарбу трохи не вистачило грошей, то допомогла староста села Валентина Зінченко.

Як зазначив ініціатор доброї справи, місце для нових гойдалок підбирали ретельно. Один майданчик є в центрі, на території дитсадка, ще один нещодавно встановили в іншому кінці села. Тож тепер зважили на те, що в літню пору саме біля озера багато відпочивальників.

Раніше місцеві активісти там висадили деревця, встановили навіси, навіть мангал облаштували. Та коли туди приходять батьки з дітками, то малечі особливо ніде розважитися. Тепер же у Великій Каратулі спільними зусиллями ініціативної молоді та благодійників облаштували одне з найкращих не тільки у своєму селі, а й з-поміж інших на Переяславщині, місце для відпочинку.

гойдалка Велика КаратульФото: надане Сергієм Опанасенком

– У такій справі це тільки перший крок – щось збудувати, влаштувати, – зауважує Сергій. – На жаль, люди ще не хочуть навіть усвідомлювати, що добробут і благополуччя в їхніх селах залежить насамперед від них самих. Дивляться: хтось зробив щось корисне для громади, то хай потім за тим і слідкує, прибирає. Я ж із друзями намагаюся особистим прикладом показувати, що все залежить від кожного з нас.

Якось після вихідних приїхав до озера перевірити, чи надійно стоїть гойдалка. Там якась компанія гуляла, коли хотіли їхати, то за собою сміття не прибрали. Зробив їм зауваження, так трохи захмелілі чоловіки почали ще й обурюватися. Та добре, що з ними були жінки і таки все зібрали.

Вважаю, якщо кожен прибиратиме за собою, слідкуватиме щодо цього й за іншими, тоді й матимемо гарні облаштовані села з комфортними умовами проживання.

Додати коментар