У комунальному транспорті Києва скасували паперові квитки

З 14 липня столиця переходить на е-квитки. Паперові квитки у комунальному громадському транспорті більше не використовуватимуть. Раніше про це повідомляла КМДА з посиланням на комунальний “Київпастранс”.

Електронні квитки доступні через мобільний додаток та картку «Київ Цифровий», також їх можна придбати в терміналах самообслуговування, мережі “Т-кіоск”, терміналах EasyPay, IBOX, 2click. QR-квитки також можна придбати в касах київського метрополітену”, – зазначено в повідомленні на офіційному порталі столичної влади.

 За даними “Київпастрансу”, першим на повністю електронну оплату за проїзд перейшов 14 вересня 2020 року міський фунікулер. Далі обіг паперових квитків скасували на Троєщинській лінії швидкісного трамваю та в міській електричці.

Із 1 грудня повністю на електронний квиток перейшов швидкісний трамвай на Борщагівці. Наступним етапом стала відмова від паперових разових талонів у міських автобусах, тролейбусах та трамваях. Цей етап почався з 1 липня, паперові квитки остаточно вийдуть з обігу 14 липня“, – наголошують у КМДА.

Наразі паперові квитки скасували  лише в комунальному транспорті 

Київська влада попереджає, що контроль за оплатою проїзду буде посилений. Наразі штраф за безквитковий проїзд у громадському транспорті становить 160 грн.

 Електронний квиток у громадському транспорті працює в столиці з 2018 року. Спершу система працювала у тестовому режимі. Зараз е-квиток працює в метрополітені і транспорті “Київпастрансу”, і до 1 липня цього року мав запрацювати повноцінно у всьому громадському транспорті, зокрема й маршрутках. Проте КМДА оприлюднила розпорядження, згідно з яким кінцевий термін впровадження е-квитка у всьому громадському транспорті перенесено  до 1 січня 2023 року.
 

Додати коментар