Вячеслав Саулко: “Якість доріг — на пріоритетному місці”

8 червня на нашому ютуб-каналі відбувся третій прямий ефір з головою Переяславської об’єднаної територіальної громади, який уже 9 місяців знаходиться на посаді. Жителі громади могли поставити питання розвитку міста за допомогою гугл-форми, а також могли запитати Вячеслава Саулка у прямому ефірі.

До Вашої уваги відповідь очільника Переяславської ОТГ з приводу стану доріг міста, а саме вулиці Небесної Сотні та Золотоніського шосе. Далі пряма мова.
Вячеслав Саулко: “Дороги — це одне з найболючіших питань громади. Коли я йшов на вибори, то проводив невелике опитування серед жителів нашої ОТГ і саме питання доріг було одним з найпопулярніших. Тому, звичайно у стратегії розвитку громади — це питання стоїть на пріоритетному місці.

У Переяславі, якщо брати до уваги тільки місто, 168 кілометрів доріг. Якщо додати дороги з сіл, які входять до складу громади, — загальний кілометраж досягає 250 кілометрів. Це дороги, на яких десятками років не проводився капітальний ремонт.

Одним із завдань що стосуються доріг, які я ставлю перед собою, як міським головою, не займатися ямковим ремонтом, що згодом може призвести до нового витрачання коштів. Проте варто зазначити, що після цьогорічної зими, під час якої випав великий об’єм снігу, на жаль, виникли нові проблеми з дорожнім покриттям. І зрештою довелось виділити близько 3 млн для проведення часткового ремонту по всій території міста. Це потрібно було зробити, через те, що ми готувались прийняти традиційні змагання з тріатлону – “Слов’янська хвиля”.

Конкретно по цих двом вулицям — максимум через місяць по вулиці Небесної Сотні буде розпочато капітальний ремонт дорожнього покриття. За нею, можливо, буде відремонтовано вулицю Сулими. Далі хочеться зробити ділянку пішохідного тротуару від Борисоглібської площі до вокзалу, яку, у свій час, повинні були закінчити. На цей проект було виділено кошти. Проте, як ви знаєте бруківку було викрадено і реалізація цього завдання пригальмувалось. Наразі, я взявся за відновлення даної ділянки, але змушений взяти невелику паузу. Тому, що я бачу відновлення цієї ділянки не просто в укладанні бруківки, якої не вистачає, а проведення повної реконструкції дороги з розширенням проїжджої частини.

Щодо Золотоніського шосе — це є проблематична вулиця. Вона з’єднується з Новокиївським шосе та, ні для кого не секрет, що її використовує великогабаритний транспорт, як транзитну дорогу. Неодноразово ми про це говорили. Кожного дня нею користуються понад 500 великогабаритних автомобілів із завантаженістю понад 40-60 тонн. Проблематика цієї ділянки дороги ніяк не вирішувалась багато років. Суть проблеми полягає у тому, що через неї рухається автомобільний транспорт з Харківської траси, яка є дорогою державного значення. Далі цей транспорт рухається іншою дорогою державного значення Н-08 від заправки “КЛО” у бік села Циблі. Вона також офіційно є дорогою державного значення, а от відрізок шляху, а саме вулиця Золотоніське шосе, чомусь випав із державного значення і нею повинно займатись місто. Наразі коштів для якісного відновлення даної ділянки дороги у нас немає. Тому, що там мало провести ямковий ремонт. По цій вулиці потрібно капітально відновлювати дорожнє полотно

У нас є серйозне бачення у вирішенні даного питання. Як ви знаєте, згідно з програмою “Велике будівництво”, цього року плануються ремонтні роботи від села Циблі до 43-го кілометру (колишній пост ДАІ у бік Києва). Під час проведення яких, ми плануємо змусити звернути увагу дорожні служби, у тому числі “Облавтодор” та “Укравтодор”, на якість дорожнього полотна вулиці та зробити об’їзну дорогу. Тобто, ми наполягатимемо на будівництві нової об’їзної дороги від заправки “КЛО” у бік села Чирське. Тільки після цього, ми зможемо почати капітальний ремонт вулиці Золотоніське Шосе. Тому що, зробити ямковий ремонт і знову пустити великогабаритний транспорт було б неправильно і не вирішило б проблему якості дорожнього полотна в цілому.”

Додати коментар