Щеплені проти COVID-19 переяславці можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Жителі Переяславщини, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Воно видається у паперовій формі в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров’я, для пред’явлення за потреби при перетині державного кордону – Переяслав.City

Переяславка Наталія Левченко, 54 роки, одержала свідоцтво, звернувшись до сімейного лікаря.

– У кінці березня я отримала першу дозу вакцини AstraZeneca. Через три місяці – другу. Мої дані про щеплення внесли до електронної системи охорони здоров’я. У пункті вакцинації дізналася, що можна одержати свідоцтво. Через деякий час записалася на прийом до сімейного лікаря. Узяла із собою паспорт громадянина України. Лікар видрукував свідоцтво про вакцинацію та оформив згідно із міжнародними вимогами. На ньому є офіційна печатка «Переяславського центру первинної медико-санітарної допомоги», підпис лікаря, – розповіла вона.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію заповнюється англійською (або французькою) та українською мовами. Містить персональні дані пацієнта (прізвище та ім’я латиною записується так само як, у закордонному паспорті громадянина), а також інформацію про щеплення (назва вакцини, найменування виробника, дати вакцинації). Термін дії свідоцтва – один рік з можливістю продовження. Буде дійсним, якщо введена вакцина, схвалена до екстреного застосування ВООЗ.

Україна зараз використовує чотири протикоронавірусні вакцини: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, AstraZeneca різних виробників, CoronaVac від Sinovac Biotech та Janssen від Johnson & Johnson. Усі вони отримали дозвіл ВООЗ на екстрене використання.

Додати коментар