28 липня – День хрещення Русі-України

Шановні жителі громади!

Щиро та сердечно вітаю вас з величним святом – Днем хрещення Київської Русі-України!

Це свято духовно об’єднало українців, живить нашу віру у мир та добро на землі.

День Хрещення Київської Русі-України – державне свято від 2008 року. Це свято ми традиційно відзначаємо 28 липня у день Святого Володимира – одного із засновників і покровителів нашої державності. Тож окремі слова привітання усім, хто має це величне ім’я.

Саме  Рівноапостольний князь Володимир 1032 роки тому у Києві на Дніпрі охрестив наших пращурів, а сьогодні ми з вдячністю згадуємо про нього. Важко переоцінити важливість та наслідки тих подій для розвитку Української держави.

Саме з хрещенням Русі на наших землях починає утверджуватися істинна духовність, виникає державність, яка була однією з найбільш потужних, великих і розвинених цивілізаційних складових Європи у Х столітті.

Сьогодні це свято об’єднує нас навколо справжньої духовної радості та національної ідеї.  Воно є важливим етапом очищення суспільства й поваги до вічних цінностей нашої історії.

У цей святковий день бажаю усім вам щедрої Божої благодаті, духовної наснаги, міцного здоров’я та довголіття, миру та злагоди у ваших родинах!

Зі святом!

Міський голова                                                                                                        Вячеслав САУЛКО

 

Додати коментар