Замість моря: найкращі місця для відпочинку в Україні цього літа

Свою відпустку необов’язково присвячувати поїздці до моря. Незабутньо провести літо можна і гуляючи серед мінеральних басейнів міста Хмільник у Вінницькій області, купаючись у Шацьких озерах на Волині або досліджуючи Карпати з дивовижними гірськими річками та унікальними водоспадами.

Також в Україні є безліч річок, каньйонів і гарячих мінеральних джерел. На жаль, мало хто з українців знає про ці дивовижні місця, придатні для цікавого і незвичайного відпочинку з сім’єю. У добірці нижче зібрано найгарніші та найбільші озера України, які якнайкраще підійдуть для літнього відпочинку.

1. Мінеральні басейни, Вінницька область

Місто Хмільник славиться своїми радоновими мінеральними водами і лікувальними грязями. Сюди їдуть з усіх куточків країни, щоб підлікувати нервову систему, хвороби жіночої репродуктивної системи, а також захворювання крові та органів руху.

Місто Хмільник славиться своїми радоновими мінеральними водами та лікувальними грязями
Найбільше санаторіїв курорту розмістилося на берегах річки Південний Буг

Крім того, більшість санаторіїв курорту розмістилися на берегах річки Південний Буг, де можна непогано відпочити й поплавати. На великій території є парки для неспішних прогулянок, також можна вирушити на екскурсію до стародавньої фортеці XVI століття, палацу графа Ксідо й венеційського мосту.

Додати коментар