Кращі серед своїх

Наприкінці грудня Кабмін підготував проєкт указу президента, який передбачає заснування 20 щорічних премій, які будуть виплачуватимуться одноразово. Кожна премія становитиме 5 тисяч гривень. Гроші отримають учасники ЗНО, які набрали 200 балів із двох або більше предметів.

Президент Володимир Зеленський ще в січні  підписав указ про стипендії учасникам Зовнішнього незалежного оцінювання за найвищі бали, премії переможцям учнівських олімпіад та гранти на навчання за кордоном.

У 2021 році отримати найвищі бали ЗНО зуміло 574 учасники, з яких 23 випускників набрали 200 балів з історії України. Серед них і Максим Фесенко – випускник Переяславської гімназії. 

Вчитель історії Максима Антоніна Білецька успіх свого учня прокоментувала так: “Дуже приємно, що Максим досягнув такого високого рівня. За цим успіхом є велика, наполеглива праця як вчителя, так і учня і, звичайно, батьків. Враховуючи ті складні умови, в яких учні навчалися останні два роки, а це – тривалий період дистанційного навчання, то Максим – це справді той випускник, яким він має бути в ідеалі. Велику роль відіграє учитель у результаті учня, але вирішальна роль – у мотивації і поставленій меті самого учня”. 

Нашому каналу Максим розповів: “Одним із факторів, що допомогло скласти мені ЗНО з історії це, власне, любов до історії. Готувався самостійно, використовуючи інтернет-матеріали, всілякі довідники та ресурси для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. З інших предеметів мене також влаштовує результат і вважаю, що здав їх дуже чудово. Хочу вступити до вузу за спеціальністю “Політологія”, займатися цією наукою та зробити власний внесок у нові відкриття. Безумовно, вчителі вплинули на мій вибір спеціальності, тож я вдячний їм за те, що зробили мене таким, яким є сьогодні”. 

Додати коментар