У Переяславській громаді нагородили 24 шкільних медалістів (Фото- та відеорепортаж)

В урочистій і разом з тим по-домашньому теплій атмосфері відбулося вручення випускникам-медалістам шкіл Переяславської територіальної громади. Захід відбувся 25 червня в приміщенні Переяславського будинку культури – Переяслав.City

Двадцятьом вчорашнім школярам голова міської ради Вячеслав Саулко вручив золоті медалі, ще чотирьом – срібні. Окрім того, їм вручили подяки та пам’ятні блокноти. Кожного з нагороджених по черзі викликали на сцену і представляли, адже про кожного є що сказати: окрім успіхів у навчанні, всі вони досягли успіхів і в інших сферах: участь у МАН, учнівських олімпіадах, мають досягнення в спорті чи мистецтві, є учасниками учнівського самоврядування. 

 Наприклад, Анастасію Одинець (вона згодом виголосила слово вдячності від імені цьогорічних випускників батькам та педагогам) представили так: випускниця ЗОШ №2, член міської ради дітей Переяславщини, учасниця обласного літературного конкурсу, учасниця обласного етапу МАН з української літератури.
 Слово від батьків, надзвичайно хвилюючись (не кожного ж дня така подія) проголосив викладач фізичної культури з ліцею “Патріот” Володимир Степаненко.

Петро Ярмоленко, начальник відділу освіти міськради, вітаючи присутніх, зазначив:

– Вірю, що випускники, які отримали сьогодні медалі, стануть не лише класними фахівцями кожен у своїй справі, а й найголовніше – справжніми людьми. Думаю, вас і надалі буде супроводжувати удача, адже навіть в умовах ковіду для вас знайшовся позитив – ви йшли на ЗНО і не переживали за долю медалей. А звертаючись до батьків, скажу: не шкодуйте нічого для здобуття освіти вашими дітьми – ці інвестиції найпродуктивніші, найкорисніші.

Після цього покликав на сцену, як сказав, тих з випускників, які, окрім навчання, тримали в тонусі і учнівські, і педагогічні колективи шкіл. Дев’ятьом лідерам учнівського самоврядування з різних шкіл вручив подяки та парасолі з гербом Переяслава.

Після кількох хореографічних номерів, які подарували учасникам торжеств юні артисти, всі вийшли надвір, щоб сфотографуватися колективно – в залі освітлення для цього не дуже сприятливе.

Автор цих рядків просив випускників зізнатися, в які виші вони подадуть документи до вступу (дозволяється до п’ятьох), але і Анастасія Одинець, і брат та сестричка Ярослав та Аня Савранські із ЗОШ №2, і Арсен Сільченко із ЗОШ №7 (ДЦП не завадив йому успішно закінчити курс навчання – настільки успішно, що він заслужив золоту медаль), ніби змовившись, відказали, що подаватимуть у максимальну кількість університетів, але куди саме, поки що не зізнаються.

Успіхів усім вам!

 


Додати коментар