Співачка Ольга Геращенко з Переяслава-Хмельницького здобула два гран-прі на міжнародних конкурсах

Останній місяць літа видався успішним для 16-річної співачки з Переяслава-Хмельницького  Ольги Геращенко, яка виступає під сценічним ім’ям Olivia. Про свої творчі досягнення  вона розповіла журналісту “Вісника”.

На початку серпня Ольга Геращенко взяла участь у міжнародному фестивалі-конкурсі «ArtWaves», що проводився в популярному курортному селищі Кирилівка на березі Азовського моря. Співачка виконала кавер-версію пісні американського рок-гурту “Panic! at the Disco” – “Don’t Threaten Me With A Good Time” і  українську народну пісню “Чарівна скрипка” в авторському аранжуванні. Харизматичність  переяславки  і сильний голос з діапазоном у 4 октави (!) підкорили суддів, які в підсумку віддали їй гран-прі.  Також співачка отримала сертифікати-знижки  на участь у наступному фестивалі «ArtWaves» і фестивалі-конкурсі, який відбудеться в болгарському місті Кітен наступного літа.

22 серпня Ольга Геращенко виступила на сцені “Сорочинського ярмарку” на Полтавщині. Вона презентувала дебютну авторську пісню “Мій рай”, присвячену Україні. Там же, у Великих Сорочинцях, переяславка взяла участь у міжнародному фестивалі-конкурсі «Стежками Гоголя». За майстерне виконання пісні “Чарівна скрипка” дівчині присудили 1 місце і гран-прі.

А 23 серпня, на День прапора, Olivia виступила з піснею “Мій рай” на “Співочому полі” в Києві.

– У пісні “Мій рай” поєднані два стилі: поп і електро, – каже співачка. – Це для мене новий музичний напрямок, бо зазвичай я виконую рокові композиції. Переспівую хіти “AC/DC”, “Queen”, “Panic! at the Disco”. Люблю український гурт “Оторвальд”. У моєму репертуарі також українська народна пісня  “Чорна редька”.

Оля каже, що співає з дитинства, а професійно займається вокалом лише рік у київського педагога, заслуженого діяча мистецтв України Анни Вахи.  Перейшла у 8 клас переяславської музичної школи (клас фортепіано), паралельно освоює гру на гітарі. Також грає у шкільному театрі ЗОШ №7.

– Ще в чотири роки я сказала, що буду співачкою. Потім уподобання змінилися: хотіла бути акторкою і навіть хірургом. Але все-таки повернулася до співів, – каже вона.

Співачка Olivia мріє підкорити світову сцену. А в найближчих творчих планах – запис ще однієї авторської пісні. Після 11 класу Ольга планує вступити до Київського  інституту музики імені Глієра.

Юлія Строчинська

Додати коментар