Вшанували пам’ять жертв війни в Україні

22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Адже саме цього дня 80 років тому війська нацистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу, частиною якого тоді була Україна, і почався сумний відлік кровопролитних днів і ночей, який закінчився лише через чотири роки, в травні 1945 року.

У місті, з метою вшанування всіх полеглих, біля Братської могили, відбувся мітинг-реквієм. У ньому взяли участь: міський голова Вячеслав Саулко, перший заступник міського голови Анатолій Фесенко, секретар міської ради Лідія Оверчук, заступники – Оксана Степаненко, Ольга Огієвич, керуюча справами виконкому Тетяна Гич, керівники та працівники структурних підрозділів міської ради, представники організацій, підприємств і установ міста.

Сьогодні вже мало залишилося в живих тих, хто зі зброєю у руках захищав тоді нашу країну, – сказав у своєму виступі міський голова.  –  З кожним роком їх стає все менше і менше. А у ці дні військової агресії на сході країни, ми особливо усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки.  Вічна пам’ять полеглим на полі бою. Честь і слава – живим Героям…

Хвилиною мовчання пом’янули  загиблих. Рядки власної тематичної поезії зачитав житель міста, дитина війни Василь Потупа.

Присутні поклали квіти до Братської могили, пам’ятника воїнам-учасникам операції Об’єднаних сил та антитерористичної операції і пам`ятника воїнам-інтернаціоналістам на знак вшанування усіх тих, хто загинув виборюючи для нащадків незалежну, демократичну, вільну та квітучу Україну.

Додати коментар