Переяславський університет піднявся в рейтингу українських вишів на сім позицій

Оприлюднено результати щорічного академічного рейтингу українських університетів «Топ-200 Україна 2021», повідомляє «Освіта.ua» – Переяслав.City

Цього року під час формування рейтингової таблиці враховано сучасні тенденції розвитку української та світової вищої освіти, що зазнали змін, зокрема, через вплив пандемії COVID-2019.

Надано пріоритет євроінтеграційним процесам. Зокрема, автори встановили вагові коефіцієнти міжнародних показників діяльності університетів (результати у світових рейтингах, участь університетів в програмах Erasmus+ Європейського Союзу та інше) вищими за вагові коефіцієнти національних показників.

Загалом взяли до уваги десять показників оцінювання діяльності університетів. З-поміж них найбільші вагові коефіцієнти мають академічна, науково-видавнича та міжнародна діяльність, оцінка науково-дослідницьких досягнень через порівняння сайтів університетів, цитованість наукових праць вчених університету у високорейтингових наукових виданнях, якість представлення та популярність закладу в інтернет-просторі.

Перше місце у Київського національного університету ім. Шевченка (минулоріч був другим).

На другій сходинці – НТУУ Київський політехнічний інститут ім. Сікорського, який поступився минулорічним лідерством.

З шостого на третє місце піднявся Харківський національний університет ім. Каразіна.

Посилив позицію НУ «Львівська політехніка», піднявшись із п’ятого на четверте місце.

На п’ятій сходинці – Сумський державний університет (третє місце 2020 року).

Шосте місце посів Львівський національний університет ім. Франка, який на дві позиції поліпшив результат порівняно з минулим роком.

З четвертої на сьому сходинку спустився НТУ «Харківський політехнічний інститут». Натомість Національний університет біоресурсів і природокористування піднявся з чотирнадцятої позиції на восьму.

Замикають цьогорічну десятку два виші, які суттєво поліпшили свої результати. Національному авіаційному університету вдалося піднятися з тридцятого місця на дев’яте, а Чернівецькому національному університету ім. Федьковича – з двадцятого на десяте.

Рейтинг українських університетів п’ятнадцятий рік поспіль розробляє Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

Додати коментар