Для дітвори організували майстер-класи

Початок літа у всіх нас асоціюється з яскравим святом – Міжнародним Днем захисту дітей. І це не просто свято, а нагадування дорослим про захист прав наймолодших громадян нашої країни,  на їхнє щасливе  безтурботне  дитинство, на  навчання та цікаве змістовне дозвілля.

1 червня на території Музею народної  архітектури та побуту Середньої Надніпрянщини  для 15-ти діток з особливими потребами у співпраці з Центром соціальних служб Переяславської міської ради організоване свято з конкурсами та майстер-класами. Директор центру Людмила Борисюк привітала учасників свята, наголошуючи на важливості  сімейного родинного виховання, побажала діткам  за період літніх канікул увібрати всю наснагу від теплого сонечка, знайти нових друзів та добре відпочити.

Старший науковий співробітник НІЕЗ «Переяслав» Наталія Ревега  показала інтерактивну виставку «Іграшки наших батьків», розповіла про розваги старшого покоління, а маленькі  учасники свята, з її допомогою,  розмалювали глиняні іграшки-свистки. Робота з глиною завжди приваблювала дітей, гончар Іващенко Олександр навчав «премудростям» свого ремесла, і вже в руках малечі, наприкінці свята, були сільнички та глечики, які вони виготовили власноруч. А провідний науковий співробітник НІЕЗ «Переяслав» Бова Віта звернула увагу дітей на старовинне землегосподарське знаряддя праці – кам’яні жорна, та показала в дії, як з-під  двох плескованих каменів із зернят пшениці з’являлася мука та крупа.

Наприкінці заходу всі діти посмакували солодощами, отримали гарний настрій та багато щасливих незабутніх  емоцій.

 

Центр соціальних служб

Переяславської міської ради

Додати коментар