Переяславців ревакцинуватимуть AstraZeneca. Україна зареєструвала препарат італійського виробництва

31 травня Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину проти COVID-19 AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Про це повідомили на сайті Міністерства – Переяслав.City

Це вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca, яка виробляється в Італії і має торговельну назву AstraZeneca.

Вакцину AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, ЄС, Індія та Канада.

В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 та скорочує її до п’яти днів.

Вже до середини червня в межах глобальної ініціативи COVAX до України прибуде 705 600 доз вакцини AstraZeneca. Вона буде призначена для проведення вакцинації другою дозою тих, в кого вже пройшов інтервал 12 тижнів після першого щеплення.

Зокрема, медиків і працівників закладів охорони здоров’я, учасників Операції об’єднаних сил на Сході України, соціальних працівників, священнослужителів, співробітників МВС, СБУ, людей віком 65+.

Також другу дозу вакцини гарантовано отримають люди, які вакцинувались залишковими дозами або громадські діячі.

Нагадаємо, на Переяславщині препаратом AstraZeneca індійського виробництва (CoviShield) разово вакцинувалося 340 осіб. Як повідомила директорка ЦПМСД Наталія Царенок, людей на ревакцинацію препаратом AstraZeneca запрошуватимуть медики з пункту щеплення кожного персонально. Проведення повторної вакцинації залежатиме від термінів постачання препарату.

Зараз триває кампанія з масової вакцинації працівників закладів освіти (школи, дитсадки, ЦПТО, педуніверситет) препаратом Pfizer. Мобільні бригади процедуру проводять у навчальних закладах міста та інших ОТГ, згідно з графіком та за списками попередньо зареєстрованих осіб.

Довідково

COVAX – це глобальна ініціатива, яка має на меті пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити рівний доступ до них всіх країн, незалежно від рівня доходу. COVAX постачає в країни тільки ті вакцини, які ВООЗ включила до реєстру засобів для використання в надзвичайних ситуаціях. Через глобальну ініціативу COVAX Україна може безоплатно або за зниженою ціною отримати вакцини для до 8 млн людей.

Додати коментар