Спільна робота – запорука успіху

 Здоровий спосіб життя та розвиток туристсько-спортивних навичок – основа успішного виховання майбутнього покоління громадян України. Джура – молодий вихованець, зброєносець і помічник козака.

Так, 15 травня 2021 року джури, куреню ім. Олександра Довгого Переяславської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 вирушили в урочище «Козинські Горби» для проведення вишколу з топографічної підготовки та орієнтування на місцевості. Вчитель географії цього ж закладу  Людмила Дереча  провела з джурами конкурс знавців топографічних карт, а керівник гуртків Переяславської станції юних туристів Оксана Палатна  вивчала з дітьми відмінності між картами спортивного орієнтування і топографічними картами, їх знаками, визначали відстані, азимути на картах та місцевості, ознайомила з видами спортивного орієнтування. Директор станції юних туристів Анатолій Близнюк  провів практичне заняття з орієнтування на місцевості за допомогою карти та компасу за заданим азимутом. До заходу долучилися і батьки джур.

Завдяки патріотичному вихованню в дітей реалізуються природні задатки, формується такий склад психіки, мислення і світогляду, що передбачає гордість за свій народ, його історію, продовжується духовна єдність поколінь і безсмертя нації.

 

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Додати коментар