Переяславська публічна бібліотека запрошує на бібліомікс “Автентика української вишиванки”

Проста ідея прийти на пари у вишитих сорочках стала Всесвітнім днем вишиванки. 15 років минуло, як студенти Чернівецького університету зорганізували свято, яке тоді об’єднало найбільш вмотивовану та інтелектуальну тусовку молоді та викладачів. Завдяки українській діаспорі і команді ГО “Всесвітній день вишиванки” , свято поширюється світом-спершу в Італії, Франції, Німеччині, Канаді, а тепер День вишиванки відзначають на всіх континентах, у понад ста країнах.
Гарна й ошатна, оздоблена символічними орнаментами сорочка, наша рідна вишиванка, сьогодні стала не просто елементом одягу, а своєрідною міжнародною візитівкою українців. Поза часом і модою, вона є елементом традиційної народної культури.
Запрошуємо всіх жителів громади і читачів Переяславської публічної бібліотеки прийти до нашої книгозбірні ! Для Вас ми підготували бібліомікс “Автентика української вишиванки”, де представлені сорочки,притаманні різним регіонам України. Тут можна дізнатися , як зшити ідеальну вишиванку за традиційними кроями й оздобити відповідними орнаментами,дотримуючись багатовікової української вишивальної традиції.
Підтримаємо і ми це свято та одягнемо вишиванку 20 травня!!!

Додати коментар