У Музеї Заповіту Т.Г. Шевченка відкрилася виставка «Творчість та креатив музейних співробітників”

У Музеї Заповіту Т. Г. Шевченка 14 травня 2021 року відбулося відкриття виставки «ТВОРЧІСТЬ ТА КРЕАТИВ МУЗЕЙНИХ СПІВРОБІТНИКІВ», присвяченої до Міжнародного дня музеїв.

На виставках, які проходили у нашому музеї, демонструвалися роботи відомих художників України та персональні виставки художників Переяславщини, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва України та Переяславщини, музейні предмети із фондових колекцій НІЕЗ «Переяслав» та провідних шевченківських музеїв України, видатних державних діячів, виставки дитячих робіт Київщини та Переяславщини тощо. Сьогодні уперше в Заповіднику експонуються роботи, виготовлені руками музейних працівників.

На виставці представлено 113 робіт 35-ти авторів: наукових співробітників, працівників бухгалтерської служби, відділу роботи з персоналом та документообігу, реставраційної майстерні, музейних доглядачів. Це роботи, що відносяться до різних видів декоративно-ужиткового мистецтва: художні тканини, одяг, ювелірні вироби, народне малювання, народна іграшка, картини олійні, акварельні, вишиті бісером та нитками, писанки, декупаж та ін., які демонструють невичерпний талант, фантазію та креатив наших музейних працівників, якими ми можемо по праву пишатися.

Із привітальним словом до присутніх звернувся заступник генерального директора НІЕЗ «Переяслав» з науково-методичної роботи Колибенко Олександр Володимирович, який привітав усіх з Міжнародним днем музеїв та вручив від адміністрації подяки авторам робіт, які представлені на виставці, –  Анатолію Редьці, Віктору Ткаченку, Любові Бурчик, Наталії Рекун, Надії Алєксєєвій, Світлані Пригонюк, Андрію Кузьменку, Світлані Зубер, Галині Лєбєдєвій, Олені Жам, Галині Бузян, Катерині Прокопенко, Юрію Кобернику, Григорію Єгорову, Єгору Єгорову, Валентині Нікітіній, Валентині Середній, Віті Бові, Тетяні Радіоненко, Наталії Сич, Оксані Степановій, Ганні Наконечній, Світлані Захарченко, Євгенії Калінович, Валентині Козаковій, Наталії Дем’яненко, Тетяні Галайтаті, Ользі Білозуб, Тамарі Левадній, Ірині Дунайній, Наталії Васіній, Валентині Білоусько, Наталії Ревезі, Валентині Лесик.

Від авторів зі словами подяки виступили Кузьменко Андрій, Радіоненко Тетяна, Коберник Юрій, Білоусько Валентина , Васіна Наталія, Жам Олена, Ревега Наталія, Лесик Валентина, яка пригостила гостей дуже смачними тістечками.

Дякуємо усім авторам, що відгукнулися та підтримали ідею створення цієї виставки та запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку, яка триватиме з 14 травня по 14 червня 2021 року.

Завідувач науково-дослідного відділу «Музей Заповіту Т. Г. Шевченка»                        Кухарєва Н. М.

Додати коментар