Відбувся черговий інформаційний семінар для безробітних передпенсійного віку

Переяслав-Хмельницький відділ обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян ГУ ПФУ у Київській області тісно співпрацює із Переяслав-Хмельницькою міськрайонною філією з питань інформування безробітних осіб щодо пенсійного законодавства, а також надає консультації та роз’яснення з питань легальної зайнятості. Мета таких заходів – донести до населення важливість легального працевлаштування та оплати праці, що є запорукою соціального захисту та гідного пенсійного забезпечення громадян.

12 травня 2021 року в Центрі розвитку підприємництва Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості був проведений черговий інформаційний семінар для безробітних осіб передпенсійного віку на тему: «Законодавчі вимоги для призначення пенсії. Легалізація зайнятості та електронні сервіси ПФУ».

Начальник Переяслав-Хмельницького відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян ГУ ПФУ у Київській області Тетяна Бугай детально розповіла присутнім  про негативні наслідки отримання заробітної плати в «конверті», наголошуючи, що працівники, які погоджуються на тіньові заробітки, не набувають страхового стажу, необхідного для  призначення  пенсійних виплат. Рекомендувала контролювати сплату страхових внесків роботодавцем у реєстрі застрахованих осіб за допомогою онлайн-сервісів Пенсійного фонду України: СМС-інформування та Веб-порталу електронних послуг. Наголосила, що скориставшись даним сервісом, пенсія буде призначена автоматично після досягнення пенсійного віку з урахуванням всіх наявних в Пенсійному фонді даних без необхідності додаткових звернень та особистого відвідування сервісного  центру Пенсійного фонду.

Учасники семінару мали можливість отримати індивідуальні консультації з питань, які їх цікавили.

 

Центр розвитку підприємництва працює на постійній основі та запрошує роботодавців та шукачів роботи скористатися послугами та взяти участь у заходах!

За більш детальною інформацією можна звертатись за телефонами: (04567) 5-16-82, (04567) 5-53-95, (04567) 5-17-54

 

 

Додати коментар