Продовжуються роботи над набережною Альти

Більше місяця переяславці спостерігають як упорядковують берег річки Альта, що в нашому місті. Від ринку “Альта” до торгового центру “Магніт” вдалося виконати помітно значний об’єм роботи. Від учора роботи розпочалися з іншого боку вулиці Шкільної. 

Основною проблемою є те, що течія у цієї річки фактично відсутня. А рівень води зі сторони Спаської Левади на 20 сантиметрів нижчий, ніж за мостом у бік ринку “Альта”. Відповідно, у тому разі, якщо повністю розчистити цей протік, то вода згодом зійде до Трубежа, а її рівень знизиться. Наповнюється Альта здебільшого за рахунок підземних джерел. Тому рівень води підтримується на стабільному рівні. Як заявив голова Переяславської громади Вячеслав Саулко, тут планують встановити два річкових шлюзи: поблизу ТЦ “Підсінний” та при звуженні річки за ТЦ “Магніт”. І це у майбутньому дозволить підтримувати рівень води на стабільному рівні.

Наразі, місце перетоку води не розчищають, щоб уникнути зменшення кількості й відповідно рівня води. 

А ескаватор, який займався розчищенням саме берегу, від сьогодні перейшов на іншу сторону (від так званого “київського майданчика” до стадіону), та вже там продовжить свою роботу. 

Додати коментар