У Переяславі висадили алею дерев на честь 35 сіл, постраждалих від Чорнобиля (Фоторепортаж)

За тиждень до 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС значних змін зазнав пам’ятний знак, встановлений у 2001 році навпроти ЗОШ №7 на честь померлих героїв-ліквідаторів: тут з’явилася металева арка із дзвоном посередині, а плити, на яких висічені їхні імена, підняли і встановили у вигляді двох стел – Переяслав.City

Цьогоріч на плитах до 418 імен, увіковічених раніше, додано іще 147: ліквідатори залишають цей світ, і міською радою прийнято рішення оновлювати написи кожні п’ять років.

Сьогодні о 13 годині біля пам’ятного знаку відбулися загальноміські урочистості. На мітингу виступили голова міської ради Вячеслав Саулко, заступниця начальника управління молоді та спорту КОДА Світлана Назарук, депутатка обласної ради Наталія Онопрієнко-Капустіна, депутатка міської ради, переселенка з Поліського району Марина Навальна. Всі промовці підкреслювали значення подвигу людей, які 35 років тому мужньо, не зважаючи на смертельну небезпеку, боролися з мирним атомом, що вийшов з-під контролю і загрожував не лише Україні, а всій Європі.

Після хвилини мовчання за полеглими до пам’ятника лягли живі квіти.

А насамкінець поблизу його висадили 35 деревець на згадку про села, жителів яких виселили через аварію на ЧАЕС. Біля кожного встановили відповідну табличку.

Додати коментар