До відома учасників АТО, ООС та учасників Революції Гідності!

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 432 затверджено Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (далі — Порядок).
Військовослужбовці, що брали участь в АТО, одночасно мають право на професійну адаптацію. Професійна адаптація — заходи, спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь учасників АТО шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.
Дію Порядку поширено на колишніх військовослужбовців, що приймали участь в АТО, і яким установлено один із таких статусів:

• учасника бойових дій;
• особи з інвалідністю внаслідок війни;
• учасника війни;
• постраждалого учасника Революції Гідності.
Професійна адаптація учасників АТО за робітничими професіями здійснюється шляхом:
• професійної орієнтації;
• первинної професійної підготовки;
• перепідготовки;
• підвищення кваліфікації з урахуванням навичок, умінь та побажань.

Звертаємо увагу на отримання професійної адаптації учасниками АТО та ООС. Вони можуть здійснювати навчання у професійно-технічних навчальних закладах, що функціонують у Київській області:

1. ТОВ фірма «Адмінгран»
Підготовка водіїв автотранспортних засобів: «А1», «А», «В1», «В1», «С» та перепідготовку на категорії «С1», «С» , « Д1», «Д», « СЕ».
Контактна інформація: м. Переяслав, вул. Новокиївське шосе, 41, тел: (04567) 5-15-30, (04567) 5-46-32.

2. Переяслав-Хмельницький міський спортивно-технічний клуб Товариства сприяння обороні України
Підготовка водіїв автотранспортних засобів: «А1», «А», «В», «С1», «С» та перепідготовку на категорії «СЕ». Контактна інформація: м. Переяслав, вул. Шкільна, 49, тел: (04567)5-25-91.

3. При Державному агентстві автомобільних доріг України діє Навчальний центр по підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації кадрів .
Як галузевий навчальний заклад, Центр веде підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітничих кадрів для підприємств, організацій дорожньої галузі, а також здійснює на договірній основі з підприємствами, Державною службою зайнятості і громадянами, професійне навчання громадян за професіями:
– водії транспортних засобів категорій «А1», «А», «В», «С1», «С», «Д1», «Д», «СЕ»;
– машиніст автогрейдера;
– машиніст екскаватора;
– машиніст котка самохідного з рівними вальцями;
– машиніст укладача асфальтобетону;
– машиніст бульдозера;
– машиніст змішувача асфальтобетону пересувного;
– стропальник;
– машиніст скрепера;
– електрогазозварник;
– секретар – друкарка.
Навчальний центр пройшов атестацію і отримав ліцензію Міністерства освіти і науки України серії АВ №529821 та пройшов акредитацію МВС України і отримав сертифікат серії МВС №000714, що дає право на підготовку водіїв автотранспортних засобів категорій А1, А, В, С та перепідготовку на категорії С1, Д1, Д, СЕ.
Контактна інформація: м. Біла Церква, вул. Київська, 113, тел: (04563) 5-22-91, (067) 509-03-43.
По всіх питаннях професійної адаптації звертайтесь за адресою управління соціального захисту населення Переяславської міської ради.вул.Шевченка.20

За довідками звертатися за тел.(04567)5-53-63.

Головний спеціаліст-інспектор праці Тамара Денисенко

Тамара ДЕНИСЕНКО

Додати коментар