У Переяславі з 1 травня подорожчає проїзд

Виконком Переяславської міськради, яке 20 квітня провів голова ради Вячеслав Саулко ухвалив соціально неоднозначне й певною мірою компромісне рішення – Переяслав.City

Йдеться про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті міста з нинішніх 5 до 7 гривень. Для учнів вартість квитка дорожчає із 3 до 4 гривень. Нові тарифи набудуть чинності з 1 травня.

Як зауважила заступниця міського голови Ольга Огієвич, пасажирські тарифи на міських маршрутках не переглядалися дуже давно – з квітня 2018 року.

Нині до міськради звернулися перевізники Олександр Пасічник (ТОВ «Мрія»), фізичні особи-підприємці Марценюк В.М. та Левченко Т. М. щодо перегляду розцінок на проїзд. Причиною для цього є подорожчання пального, інших витрат на утримання транспорту, а також зростання мінімальної зарплатні.

– Я розумію, наскільки неоднозначно зараз, у період локдауну і фінансових труднощів у населення, ухвалювати таке рішення, – прокоментував Вячеслав Саулко. – Водночас як влада маємо підтримувати і місцевий бізнес. Я не хочу, щоб перевізники зараз вийшли бойкотувати, зупинили свій транспорт. Насправді підприємці просили підвищити тариф більше, але ми домовилися про компромісний варіант.

Автор: Олена Матвієнко

Як пояснила Переяслав.City Ольга Огієвич, водночас із підвищенням вартості проїзду в місті і номінал пільгових квитків на разову поїздку автоматично зріс. Проте вартість проїзду в приміських маршрутах, між селами громади та Переяславом, залишилася незмінною.

Староста Гланишева Світлана Кондратенко попросила вирішити питання з пільговими умовами підвезенням учнів із сіл громади до міста в мистецькі школи в Переяславі. міський голова запевнив, що наступного разу це питання врегулюють окремим рішенням.

Додати коментар