У Переяславській громаді відкрилися школи і дитсадки, в інших поки жорсткий карантин

Від сьогодні, 19 квітня, учні 1-4 класів пішли до школи, а малюки – у дитсадки. Йдеться про навчально-виховні заклади лише Переяславської громади – Переяслав.City

Таке рішення 15 квітня ухвалила комісія з питань ТЕБ та НС міської ради, засідання провів голова міськради Вячеслав Саулко.

При цьому учні 5-11 класів шкіл та гімназій міської громади продовжують дистанційне навчання. Закладам позашкільної освіти рекомендовано перевести учнів 1-4 класів на індивідуальні графіки занять та тренувань.

Водночас у чотирьох сільських громадах Переяславщини – Студениківській, Ташанській, Циблівській та Дівичківській громадах очні заняття молодших школярів та роботу дитсадків не відновлювали й продовжили локдаун.

«Враховуючи епідеміологічну ситуацію та температурний режим у закладах освіти, комісією сільської ради було прийнято рішення про продовження дистанційного навчання для дошкільнят, учнів 1-11 класів та дітей, які відвідують Циблівський інклюзивно-ресурсний центр з 19 квітня по 23 квітня 2021 року» – таке рішення оприлюднила Циблівська ОТГ, інші громади ухвалили аналогічні документи.

На території Київської області рішенням державної комісії з питань ТЕБ та НС із 24 березня запроваджено найвищий ЧЕРВОНИЙ рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Рішення щодо його скасування приймається у разі досягнення регіоном необхідних показників протягом не менш ніж п’яти днів підряд.

Комісія КОДА рекомендувала органам місцевого самоврядування призупиняти освітній процес у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти ycix типів та форм власності залежно від епідемічного стану на території.

Також обмежено обсяги перевезення пасажирів громадським транспортом. Воно має здійснюватися у кількості 50%, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу.

Аргументом для продовження локдауну, наприклад, у Студениіквській ОТГ наводять тижневий звіт головної лікарки громади Вікторії Кормишевої.

Упродовж 12-17 квітня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у селах громади захворіло 72 особи. Із них: від нуля до чотирьох років – 2 особи, від 5 до 14 років – 10 осіб, від 15 до 17 років – 9 осіб, від 18 до 29 років –13 осіб, від 30 до 64 – 20 осіб, 65 років і старше – 7 осіб. За тиждень у громаді обстежено 67 осіб, виявлено 21 хворий із позитивною реакцією на COVID-19.

У Переяславській ЦРЛ станом на ранок 19 квітня перебувало 175 пацієнтів, з них у 172 підтверджений діагноз COVID–19. Тиждень тому таких хворих було 186. Серед пацієнтів лікарні наразі мешканців міської громади – 82 особи (тиждень тому було 78), з інших ОТГ – 38 (було 35).

На амбулаторному лікуванні в сімейних лікарів перебуває на сьогодні 310 хворих тільки з Переяславської ОТГ із підтвердженим діагнозом COVID–19. Тиждень тому цей показник був – 297 осіб.

Зараз із ковідом є п’ятеро дітей і стільки ж додалося нових випадків тільки за останню добу. Тиждень тому з коронавірусом хворіли вдома 8 дітей.

Серед дорослих підтвердили COVID–19 ще в 32 людей. Тиждень тому добовий приріст пацієнтів із цим діагнозом становив 27 осіб. До числа так званих одужалих сьогодні на ранок додалося ще 25 людей.

Разом з тим, за три попередні дні хвороба забрала життя іще трьох жителів міської громади.

Загалом від початку року в міській громаді одужало – 262, а померло – 23 людей. В інших ОТГ Переяславщини одужало – 198, а померли – 34 людини.

Додати коментар