Сім’ям загиблих нацгвардійців вручили нагороди

Напередодні 7-ї річниці з дня створення Національної гвардії України представники командування Міжнародного центру НГУ відвідали сім’ї загиблих нацгвардійців та вручили від імені командувача Національної гвардії України відомчу заохочувальну нагороду – нагрудний знак «За доблесну службу» (посмертно).

На місцях поховання бойових побратимів військові капелани Центру провели поминальні молебні, а гвардійці вшанували пам’ять хвилиною мовчання та поклали квіти.

«Вони були синами, батьками, чоловіками, друзями, побратимами. Вони не підкорилися обставинам і одними з перших стали на захист України, коли на її територіальну цілісність посягнув підступний ворог. Нині їх імена назавжди вписані чорними літерами у новітню історію України. А на їхніх подвигах виховуються наступні покоління захисників. Ми пам’ятаємо і шануємо кожного Героя», – сказав заступник начальника Міжнародного центру по роботі з особовим складом полковник Максим Барилко.

Нагороди отримали: Ружана Кириленко – дружина загиблого гвардійця солдата (резерву) Станіслава Зінчика, Ганна Дога – мама загиблого гвардійця солдата (резерву) Олега Доги та Катерина Криворученко – донька загиблого гвардійця капітана Степана Криворученка.

Командування подякувало сім’ям загиблих гвардійців, які виховали справжніх героїв та патріотів нашої Батьківщини. Рідні та близькі висловили вдячність за щирі привітання.

Довідково:

Зінчик Станіслав Михайлович – загинув від поранень осколками гранати, що розірвалася поблизу нього, у бою з терористами, який розпочався близько 17.00 і тривав приблизно дві години, на блок-пості в районі перехрестя доріг Красний Лиман- Краматорськ на східній околиці Слов’янська 24 травня 2014 року, м. Слов’янськ, Донецька область. Похований на сільському цвинтарі у селі Гайшин, що на Переяславщині.

Дога Олег В’ячеславович – загинув 28 серпня 2014 року, коли зведена група військовослужбовців Національної гвардії та Збройних Сил України на двох бронетранспортерах Збройних Сил України, що вирушила на допомогу силам антитерористичної операції, потрапила у ворожу засідку в районі селища Комісарівка 28 серпня 2014 року, смт Комісарівка, Перевальський район, Луганська область. Похований на кладовищі у селі Гребля на Переяславщині.

Криворученко Степан Гаврилович – загинув 5 лютого 2015 р. біля села Широкине (за іншими даними – під Саханкою) Новоазовського району під час зіткнення із ворожою диверсійною групою, потрапивши в засідку. Залишив дружину та двох доньок. Похований у м. Бориспіль Київської області на Рогозівському кладовищі. Загинув 5 лютого 2015 року біля с. Широкине Волноваського району Донецької області. Похований у м. Бориспіль Київської області на кладовищі, що по вул. Покровська.

Пресслужба Міжнародного центру Нацгвардії України

Додати коментар