На Київщині профілактичний захід – „Увага! Діти на дорозі!”

На території обслуговування Переяслав- Хмельницького відділу поліції з 20 серпня по 20 вересня 2017 року триватиме профілактичний захід „Увага! Діти на дорозі!”, метою якого є попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму напередодні та в перші дні 2017-2018 навчального року.
Літні канікули добігають кінця, а це означає що на вулицях міста та сіл знову побільшає маленьких пішоходів. Аби нагадати дітям Правила дорожнього руху, призабуті за літній період, працівники поліції планують провести профілактичні заходи з правил безпечної поведінки на дорозі, забезпечать нагляд за поведінкою неповнолітніх на дорогах.
Практично кожна четверта ДТП трапляється за участю дітей. Загибель та каліцтва дітей залишаються одними із найбільших проблем сьогодення. Тож, шановні батьки, пам’ятайте, що для дитини об’єктом наслідування є саме Ви! А тому просимо Вас, проводжаючи дитину до школи, обов’язково нагадувати їй про небезпеку, яка може чекати під час руху до школи, чи додому. Переходити проїзну частину можна тільки по пішохідному переходу і на зелений сигнал світлофора. Перш ніж перейти дорогу, потрібно переконатися у відсутності транспорту.
Не повинні стояти осторонь цих проблем і педагогічні колективи, громадськість, всі, хто небайдужий до безпеки наших дітей.
Завжди слід пам’ятати, що діти – це найбільш непередбачена категорія пішоходів, тому запримітивши їх біля дороги обов’язково потрібно зменшити швидкість руху і бути уважними, особливо у вечірній час, чи в умовах недостатньої видимості.
Діти – це наше майбутнє! Тож давайте всі разом піклуватися про їхнє життя та здоров’я, щоб вони завжди поверталися до своїх домівок без пригод, веселі та щасливі!

Переяслав-Хмельницький Відділ Поліції

Додати коментар