Комісія по заборгованості та засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати

30.03.2021 року в залі засідань Переяславcької міської ради відбулося  засідання комісії  з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій та стипендій та засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в  Переяславській міській громаді.  Проводила   засідання   заступник   міського   голови   Ольга  Огієвич.

На комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій та стипендій розглядалось питання про вжиті заходи щодо погашення заборгованості по заробітній платі, по податках  до бюджету Переяславської міської громади та стан погашення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску до пенсійного фонду. Заслухано  8  суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території Переяславської міської громади, про причини  виникнення  боргу  та  терміни  погашення. За рішенням комісії та за погодженням із юридичними та фізичними особами-підприємцями, затверджено  графік  погашення  заборгованості. Інформацію про вжиті заходи щодо стягнення боргу надали  ГУ ДПС у Київській області та Переяслав-Хмельницький  міськрайонний  відділ  державної  виконавчої   служби .

На засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в Переяславській міській громаді запрошено та заслухано 12 суб’єкти господарювання міста, які, за даними відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Управління обслуговування громадян ГУ Пенсійного фонду України у Київській області, у липні 2020 року   нараховували заробітну плату працівникам нижче законодавчо встановленого  розміру мінімальної заробітної плати. Згідно пояснень роботодавців про причини нарахування заробітної плати менше мінімального розміру -бухгалтерами  було допущено  помилки  при  здачі  звітів.

                                                                               Ольга Мусієнко, секретар комісії,

                                                                               начальник відділу з питань охорони праці УСЗН

 

Додати коментар