У Переяславі відкрили постійний пункт вакцинації проти коронавірусу

У п’ятницю 19 березня мобільна група з вакцинації з числа переяславських медиків завершила в Києві спеціальне навчання і отримала сертифікат з правом проводити імунізацію серед населення. Із 22 березня бригада розпочала прийом пацієнтів – Переяслав.City

– Відразу ж після навчання нашій бригаді виділили партію вакцини – це 150 доз AstraZeneca (Covishield), – повідомила директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Царенок. – Наші медпрацівники привезли її у відповідній тарі із дотриманням температурного режиму. Така кількість розрахована на проведення щеплення упродовж тижня, тобто з розрахунку по 30 пацієнтів щодня. Щоправда, в перший день щеплення зробили тільки двадцяти пацієнтам.

Надалі в міру формування списків охочих проводитимемо і більшу кількість процедур. Першочергово на щеплення запрошуємо всіх медпрацівників, публічних осіб, затим у списку пріоритетності – пацієнти віком 80 років плюс. Запис на вакцинацію наразі проводиться через сімейних лікарів, – зазначила Наталія Царенок.

Маючи вже свою бригаду з вакцинації, ЦПМСД відкрив і власний пункт щеплення проти коронавірусу – він працює на третьому поверсі поліклініки, кабінет 304. Щеплення проводиться безкоштовно.

Нагадаємо, дотепер вакцинацію переяславських медиків проти коронавірусу проводила обласна мобільна бригада. У Переяславській лікарні з цією метою вона побувала тричі. Загалом за цей час вони вакцинували 190 осіб.

Додати коментар