Доля переяславської тепломережі вирішиться через два тижні

12 березня в Київській обласній раді відбулося засідання постійної комісії КОР з питань управління комунальною власністю, приватизації, житлово-комунального господарства та впровадження енергозберігаючих технологій. Серед іншого обговорювали перспективи КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» – Переяслав.City

На засідання комісії були запрошені очільник Переяславської ОТГ Вячеслав Саулко та голови депутатських фракцій міськради: Аліна Литвин, Ірина Присіч, Любов Томенко, Віталій Марченко та Сергій Шаменко.

Аліна Литвин зробила допис у фейсбуці щодо результатів обговорення. За її словами, “…комісія ініціювала питання стосовно передачі у комунальну власність міської громади КП КОР “Переяслав-Хмельницьктепломережа”. 

На думку депутатки, питання важливе, але неоднозначне.

“Борг підприємства перед НАК “Нафтогаз України” становить 62 млн грн. Балансова вартість КП становить 17 млн грн (за інформацією керівника підприємства Поліщук Н.В.). Серед майна – 9 котелень та близько 20 км тепломереж, які не ремонтувалися близько 20 років”, – написала вона.

“Нашій громаді невигідно приймати у власність збиткове підприємство з боргами і вкладати неймовірні кошти в реновацію мереж та котелень”, – резюмувала Аліна Литвин. Зауважила, що це одностайна думка очільник Переяславської ОТГ та депутатів міськради.

 Очільник Переяславської ОТГ Вячеслав СаулкоОчільник Переяславської ОТГ Вячеслав СаулкоФото: Сайт КОР

За її словами, члени комісії КОР озвучили три варіанти виходу із ситуації:

  1. Продаж майна підприємства через аукціон.
  2. Передача КП у концесію.
  3. Передача підприємства у комунальну власність міської громади.

“На думку комісії, третій варіант найвигідніший для громади, оскільки балансова вартість підприємства (за інформацією депутатів обласної ради) понад 120 млн грн, тож ми будемо в плюсі після погашення боргів. Звідки взялася така вартість підприємства, не зрозуміло”, – написала депутатка.

Після майже годинних перемовин домовилися зустрітися на засідання комісії КОР 26 березня, аби остаточно вирішити: що робити з боргами підприємства та хто може стати його новим власником.

Додати коментар