Відбулося засідання робочої групи щодо розвитку туризму в Бориспільському районі

Відбулося засідання робочої групи щодо розвитку туризму в Бориспільському районі. Із 11 громад району були представники від 8.

Які рішення було прийнято?

До 12 березня на ім’я голів громад, керівництва району, області буде надіслано такі  пропозиції:
– створити спільний комунальний заклад і визначити зміст його роботи, тобто у форматі музею чи у форматі туристичної промоції (розбудова у тому числі інфраструктури) тих локацій і об’єктів які вже є;
– надіслати проекти договорів про співпрацю між НІЕЗ «Переяслав», Університетом Григорія Сковороди у Переяславі та громади з іншої сторони в частині надання послуг спрямованих на задоволення освітніх, культурних потреб громад Бориспільщини. Громади мають ще зрозуміти та визначити цю потребу.
– провести засідання оргкомітету, щодо написання шкільних підручників «Історія Переяслава», визначити колектив авторів;
– завершити підготовку громадами інформації, щодо туристичного опитувальника, які підготували організатори;
– запропонувати громадам Бориспільщини спільно щорічно проводити день відкриття туристичного сезону;
– внести туристичні об’єкти Бориспільщини до інтерактивної туристичної карти;
– запропонувати органам місцевого самоврядування відзняти проморолики своїх туристичних об’єктів;
– рекомендувати представникам громад взяти участь у туристичному формі, що відбудеться у квітні.
До 19 березня громади мають визначитися чи бажають вони стати співзасновникам комунального закладу, команда якого буде рухати туристичну галузь в Бориспільському районі. Також громади мають чітко знати, що саме вони хочуть, щоб КЗ розвивало у їх громаді (краєзнавство, музейна справа, розбудова туристична інфраструктура, відкриті уроки, лекції, реклама, розвиток об’єктів так званих туристичних магнітів на яких громади будуть заробляти, запровадження туристичних бізнес моделей тощо).
Орієнтовно 24-25 березня 2021 року представники зацікавлених громад збираються на засідання робочої групи у Бориспільській районній раді для підготовки та обговорення проектів рішень, статуту, інших рішень, які мають бути розглянуті на сесіях рад громад, договори про співпрацю, які мають бути підписані.
 

Додати коментар