Просимо долучитися до розробки Статуту Переяславської міської територіальної громади

Сьогодні, 4 березня, відбулося перше засідання робочої групи з розробки проекту Статуту Переяславської міської територіальної громади, яка була утворена відповідно до розпорядження міського голови №17/07-10/12-21 від 1 лютого 2021 року.

Дана робоча група утворена з метою підготовки проекту Статуту та врахування в ньому історичних, національно-культурних, соціально-економічних та інших особливостей громади, врегулювання порядку реалізації права на громадські слухання, місцеві ініціативи, загальні збори громадян за місцем проживання, проведення консультацій з громадськістю та участі в органах самоорганізації членів Переяславської територіальної громади з вирішенням питань територіального значення та ін.

До складу  робочої групи увійшли: заступники міської ради, керуюча справами виконкому, начальники структурних підрозділів виконкому та міської ради. Голова робочої групи – секретар міської ради Лідія Оверчук.

Із метою попереднього вивчення та підготовки пропозицій для розробки Статуту з урахуванням пропозицій представників громадських інституцій щодо механізмів участі громадян у місцевому самоврядуванні з метою встановлення на місцевому рівні інструментів взаємодії тергромади та органів місцевого самоврядування членами робочої групи було розглянуто типовий статут для територіальних громад (запропонований Асоціацією міст України) і розроблено план заходів щодо розробки та реалізації Статуту Переяславської громади, який передбачає  розроблення та громадське обговорення даного проекту.

Члени робочої групи прийняли рішення  звернутися до громадських активістів, фахівців у різних сферах діяльності із проханням активно долучитися до обговорення  і надати власні бачення та пропозиції стосовно Статуту Переяславської міської територіальної громади. Усі звернення та пропозиції приймаються у електронному вигляді (на електронну адресу: urlib@ukr.net) до 11.03.2021 включно.

Наступне засідання робочої групи заплановано на 12.03.2021 року.

 

Додати коментар