Мова – духовний і культурний скарб нації

Мова  –  духовний  і культурний скарб  нації. Вона є  найголовнішою ознакою народу,  що  дає  йому право називатися нацією. Саме мова формує і визначає  свідомість,  творить  людину,  культуру,  історію.

Українська мова своїм корінням, за твердженням істориків, сягає глибини не менше семи тисячоліть і відзначається особливою милозвучністю.  Про її красу й приємність звучання є більш ніж достатньо усних і писемних свідчень.

Вона є надійною основою розвитку країни, загартована багатовіковою історією та відточена творчістю найталановитіших українських письменників. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися український народ. А сьогодні вона ще є дієвою зброєю у боротьбі з агресором.

Тому ми маємо плекати свою рідну мову, розвивати її, працювати над зростанням її престижу. Це святий обов’язок і почесна місія кожного патріота України.

Тож нехай рідне слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом. Щастя всім і добра, миру і злагоди, достатку і процвітання, нових здобутків в ім’я зміцнення нашої Батьківщини.

 

Переяславська міська рада,

виконавчий комітет

Міський голова                                                              Вячеслав САУЛКО

Додати коментар