Шкільним медсестрам Переяславщини призначили доплату за ковідний ризик

На засіданні Кабміну 3 лютого ухвалено рішення про «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів освіти» – Переяслав.City

Згідно з документом, із 1 січня 2021 року та до відміни карантину, запровадженого урядом із метою запобігання поширенню COVID-19, встановлюється доплата медичним працівникам закладів освіти.

Розмір такої доплати становитиме 20 відсотків посадового окладу. Це за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я. Доплата обов’язкова і не залежить від форми власності закладу, тобто державної чи комунальної.

Доплата шкільним медикам здійснюється за рахунок коштів, передбачених на оплату праці працівників відповідного закладу освіти.

– Ми вже врахували ці зміни і в лютневу зарплату наші працівники отримають такі надбавки як за лютий, так і додатково за січень, – прокоментував для Переяслав.City цю новацію начальник відділу освіти міськради Петро Ярмоленко. – Медичні сестри є в кожному навчально-виховному закладі громади.

Зокрема, у міських школах та дитсадках, а також у Дем’янецькому та Гайшинському навчально-виховних комплексах і Великокаратульській школі – по одній штатній одиниці. В міській сьомій школі – два медики. В решти сільських шкіл та дистадку у Великій Каратулі медсестри працюють за половину посадового окладу.

Забезпечити доплату такої надбавки для нашого бюджету обійдеться порівняно в невеликі суми. Адже з розрахунку для кожної медсестри, яка працює на повну ставку це сума доплати приблизно в одну тисячу гривень, – зазначив керівник освітньої мережі Переяславської громади.

Рішення уряду є обов’язковим для освітніх закладів усіх громад.

– Ми на найближчу сесію вже готуємо рішення з цього приводу, аби внести відповідні зміни до бюджетних призначень, – підтвердила і керуюча справами Дівичківської ОТГ Ольга Коломієць. – Посади медсестри є в усіх чотирьох навчально-виховних закладах нашої громади. У Стовпягах та Дівичках – з повним окладом, у Єрківцях та Ковалині менше дітей, тому там – півставки. Щоправда, у Ковалинському НВО поки що посада медсестри вакантна.

Додати коментар