Реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю

      Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року № 309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу», та Постановою від 20.01.2021 року № 30 «Про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» визначається механізм використання у 2021 році коштів, передбачених у держаному бюджеті за даною програмою. Індивідуальна програма реабілітації є обовязковою для використання реабілітаційними установами згідно із статею 23 Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні».

  Для забезпечення дитини з інвалідністю реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до управління соціального захисту населення заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи разом з копіями:

  1.свідоцтво про народження дитини з інвалідністю;

  1. індивідуальна програма реабілітації що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

  3.виписка з медичної карти амбулаторного(стаціонарного) хворого (форма № 027/0);

  1. медичний висновок про дитину з інвалідністю;
  2. пенсійне посвідчення дитини з інвалідністю;
  3. копію паспорта, коду – одного з батьків дитини з інвалідністю.

    Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та  II ступеня – 16 тис. гривень,      III ступеня – 25 тис. гривень.

   Реабілітаційні заходи в межах їх граничної вартості можуть бути надані одній дитині декілька разів протягом бюджетного року.

  Управління соціального захисту населення протягом п’яти робочих днів з дати подання заяви укладає договір про здійснення для дитини реабілітаційних заходів у трьох примірниках (один-для управління соціального захисту , другий-для реабілітаційної установи, третій-для одного з батьків дитини чи її законного представника).

 

За додатковою інформацією звертатись по телефону 045-67-5-53-63              каб. № 6 вул.Шевченка, 20

 

Управління соціального захисту населення

Завідуюча сектором у справах інвалідів та ветеранів

Кругова Валентина Василівна 

Додати коментар