Представники Ради Церков Переяславщини взяли участь у 3 форумі християн управлінців

22 січня 2021 р. у День Соборності України «Всеукраїнський Собор» провів 3-й Форум християн – управлінців на який були запрошені і представники «Ради Церков Переяславщини» – Іван Будняк, Lysykh Igor, Sergiy Kachan та Олександр Бойко.

У його роботі взяли участь єпископи протестантських церков України, діючі депутати Верховної Ради України та урядовці, новообрані депутати-християни місцевих рад та управлінці, експерти та громадські активісти. Форум пройшов у Києві з урахуванням карантинних вимог у великий залі церкви «Храм миру», і тривав 5 годин.

Серед головних спікерів Форуму були координатор Всеукраїнього Собору Олександр Турчинов, заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, міський голова Рівного Олександр Третяк, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (UIF) Віктор Андрусів, народний депутат України Степан Кубів, очільники українських церков – Валерій Антонюк, Станіслав Носов, Андрій Тищенко, Олександр Рудинець, Андрій Бакала, Анатолій Калюжний.
Олександр Турчинов підкреслив, що участь християн в роботі місцевого самоврядування – надзвичайно важлива, «тому що саме на місцях вирішується багато нагальних питань життя громади». За словами Координатора Собору, однією із пріоритетних задач, «яку ми ставимо перед нашими братами і сестрами, – це створення в радах усіх рівнів депутатських об‘єднань за духовність, моральність та християнський шлях розвитку України».
Крім нагоди почути виступи зазначених спікерів та відповіді на запитання в ході двух панельних дискусій делегати мали можливість зав’язати нові знайомства для майбутньої співпраці. Було проведено ряд бесід щодо відвідання найближчим часом деяких впливових управлінців Переяслава для участі в запланованих заходах «Ради Церков Переяславщини».
Всеукраїнський Собор – це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави”.
 
 
  

Додати коментар