«Формування базових компетентностей та громадянської активності молоді засобами учнівського самоврядування» для педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти

ІІ засідання обласної педстудії з теми «Формування базових компетентностей та громадянської активності молоді засобами учнівського самоврядування» для педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти 20 січня 2021 року у режимі онлайн відбулося ІІ засідання обласної педстудії Товкун Н.І., Омельяненко І.І. з теми «Формування базових компетентностей та громадянської активності молоді засобами учнівського самоврядування» для педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Координатор педстудії Гаврилюк Валерій Юрійович, методист відділу виховної роботи та позашкільної освіти, викладач кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти КНЗ КОР КОІПОПК привітав учасників з традиційними народними святами та акцентував увагу на важливості формування духовності та моральних переконань сучасного лідера, розпочинаючи саме з дитинства. Валерій Юрійович дав високу фахову оцінку діяльності педагогів Товкун Ніни Іванівни та Омельяненко Ірини Іванівни, координаторів Міської Ради Дітей Переяслава (МРДП) та окреслив перспективи застосування їх напрацювань в практиці роботи з дітьми-лідерами в школах та закладах позашкільної освіти області.

Теоретичний блок «Лідерська комунікація та формування соціальних навичок «Soft Skills» майстерно провела Товкун Н.І. Цікава інформація про «Soft Skills», які дозволяють ефективно комунікувати та бути успішним незалежно від специфіки діяльності та напрямку, в якому працює людина, доповнювалася відео- та фото прикладами з практики роботи МРДП в цьому навчальному році. Учасники побачили роботу дітей-лідерів за різними соціальними проєктами, під час яких діти мали змогу проявити вміння переконувати, знаходити підхід до людей, лідирувати, застосувати навички міжособистісного спілкування, ведення переговорних процесів, роботи в команді, управління часом, ерудованість, креативність і т.п.

Консалт-студію «Педагогічний коучинг лідерства», своєрідний онлайн-практикум застосування інструментів педагогічного коучингу в роботі з дітьми-лідерами модерувала Омельяненко І.І. За допомогою прийомів позитивного емоційного налаштування, техніки Колесо, Шкала, Піраміда, Стратегі Уолта Діснея та інших методів, прийомів та технік освітнього коучингу учасники педстудії досліджували можливості освітнього коучингу для застосування в роботі з дітьми-лідерами.

Список джерел інформації з теми педстудії, мультимедійні презентації та виступи організаторів допоможуть учасникам педстудії узагальнити, систематизувати інформацію та змоделювати власну траєкторію педагогічної взаємодії з дітьми-лідерами у себе в закладах освіти.

Гаврилюк В.Ю, координатор педстудії, і слухачі професійної спільноти щиро подякували Товкун Ніні Іванівні та Омельяненко Ірині Іванівні за змістовну інформацію та цікаві ідеї для впровадження в практику роботи.

 

Додати коментар