Увага! Організоване святкування Водохреща не відбудеться через карантин

На виконання вимог постанови КМУ  від 09 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами та доповненнями внесеними постановою КМУ від 23.12.2020 № 1301), розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 31.07.2020 року №368 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території Київської області або її окремих адміністративно-територіальних одиницях із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», протокольного рішення позачергового засідання Київської обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 15.12.2020 року № 37 та протокольного рішення позачергового засідання комісії з питань ТЕБ та НС виконавчого комітету Переяславської міської ради від 17.12.2020 №52, на території Переяславської міської територіальної громади  встановлено карантин з 19 грудня 2020 року до 28 лютого 2021 року. 

На період дії карантину запроваджено ряд обмежувальних протиепідемічних заходів,  які є обов’язковими до виконання та дотримання. Зокрема, заборонено проводити масові заходи з великим скупченням людей. Тому заплановане традиційне загальне свято Водохреща відмінене через карантинні обмеження. Закликаємо жителів Переяславської громади утриматися від перебування та купання у відкритих водоймах за великого скупчення людей не тільки на Водохреща, а й у інші дні на період карантину.

Священники місцевих церков повідомили, що на відміну від минулих років, цього року на Водохреща освячувати водойми для бажаючих зануритися у воду вони не будуть. Освячення води проводитимуть у храмах після традиційного богослужіння.

Додати коментар