Делегація міської ради відвідала ТОВ “ЕПГ “Югенергопромтранс”

Шостого січня Вячеслав Саулко відвідав ТОВ “ЕПГ “Югенергопромтранс”, що на вулиці Героїв Дніпра. Це взагалі його перший візит на теплоелектростанцію, яка працює в місті з листопада 2018 року. Голова міської громади прибув не сам, а разом із заступником Анатолієм Фесенком, а також керівниками міської архітектури та земельного відділу. Приїхав також голова земельної комісії міської ради Віталій Марченко. Зустрічав гостей, а потім і показав їм станцію особисто генеральний директор “Югенерго” Андрій Мілюта. На початку зустрічі Вячеслав Саулко пояснив мету візиту делегації. Їх декілька. Основна – зняти напругу та перестороги щодо діяльності станції, зокрема, переконатися в її екологічності. Інші завдання – ознайомитися, як відбувається водопостачання станції (чи не шкодить це забезпеченню водою сусідніх житлових масивів); як функціонують очисні споруди її, а також чи потрібним чином оформлений “кожен клаптик землі”, яку орендує підприємство. І таким чином – чи отримує міський бюджет належну суму податків? «Кінцева мета цієї зустрічі,- сказав очільник міської громади, – це у випадку, якщо підприємство веде чесний бізнес, дотримується екологічних норм, норм техніки безпеки, допомогти йому працювати, щоб домогтися максимальних податкових надходжень, а також, щоб показати іншим інвестиційну привабливість Переяславщини». Андрій Мілюта у слові-відповіді висловив сподівання на якнайтіснішу співпрацю з новою владою в місті, нагадавши зокрема, що й надалі підприємство готове забезпечити центральну лікарню, а також найближчі мікрорайони міста дешевшим ніж деінде теплом – для цього потрібно всього лиш прокласти трубопровід до найближчого теплового колодязя (це відстань 2,5 км).

Потім відбулася екскурсія. Гості побували скрізь – і біля складу з паливом – деревною тріскою, і біля парового котла з фінськими технологіями “WARTSILA”, в якому воно спалюється, і біля турбіни, де виробляються переяславські кіловати електроенергії, і в операторській енергоблоку, і біля рукавного фільтру, що очищає димові гази, і біля датчика онлайн-моніторингу викидів димових газів. Наголошувалося, що все обладнання станції повністю працює в автоматичному режимі. Скрізь гості могли ставити будь-які запитання, на які отримували вичерпні відповіді. Тож після огляду станції Вячеслав Саулко сказав:

– Ми побачили підприємство із сучасними технологіями, де ведуть постійний контроль за рівнем викидів. Тож даю розпорядження нашим службам до лютого підготувати належні рішення і на звернення станції щодо вирішення питання водопостачання, і на її запити щодо надання в оренду земельних ділянок, на яких розміщене підприємство. Ці питання винесемо на сесію міської ради і, думаю, депутати підійдуть до вирішення їх із здоровим прагматизмом і приймуть позитивні рішення. Поки що – на один рік, а потім, залежно від рівня співпраці, продовжимо термін дії оренди. І сподіваюся, підприємство не лише справно сплачуватиме податки, а й надалі допомагатиме міській владі також і у вирішенні соціальних питань, тобто й надалі проводитиме благодійницьку діяльність.

Після відбуття делегації Андрій Мілюта прокоментував Переяслав.City значення цього візиту для підприємства:

– Приємно, що голова міської громади з перших днів свого перебування на посаді цікавиться станом справ у виробничників, надходженням коштів до бюджету і знайшов час відвідати нашу станцію. Ми щиро сподіваємося подолати всі попередні недоречності і налагодити з новою міською владою плідну співпрацю. Запевняємо у повній безпечності нашого виробництва, адже маємо три експертні висновки щодо повної його екологічності від трьох різних організацій. Окрім того, незалежна екологічна інспекція щомісяця перевіряє підприємство щодо дотримання норм викидів димових газів. Ми регулярно, мало не щокварталу, звертаємося до міської ради щодо надання в оренду ділянки площею 2,17 га (дві інші – належним чином оформлені), на яких розміщені наші споруди. Ми використовуємо її, але без оформлення договору не маємо право платити орендну плату за використання. Від цього втрачав значні суми міський бюджет, але депутати міської ради попереднього скликання чомусь не могли наважитися вирішити це питання позитивно.

За матеріалами Переяслав.City .

Додати коментар