Бійці на передовій отримали подарунки від переяславців

Ініціаторами акції зі збору подарунків для українських воїнів стали Університет Григорія Сковороди в Переяславі та відділ культури і туризму міськради. До естафети добра долучилися студенти, школярі та інші небайдужі переяславці – Переяслав.City

Депутат міської ради, керівник соціально-гуманітарного відділу університету Андрій Іващенко розповів про мету акції та як вона реалізовувалася.

– У зоні проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі служать мої друзі, колишні студенти університету. Знаю, що найбільше бійцям бракує домашнього затишку. Тож ми вирішили зібрати для них саме новорічні подарунки, святково запаковані, щоб нагадати про дім, передати частку родинного тепла й любові. І цим показати, що ми їх пам’ятаємо і цінуємо, – зазначив Андрій Іващенко. – Акція тривала тиждень. Долучилися студенти, гуртківці Будинку художньої творчості, гімназія, міські школи №2 та №3, небайдужі переяславці.

Організатори розділили подарунки на два вантажі. Один відправили «Новою поштою» в Маріуполь, а тамтешні волонтери передали його військовикам.

 Військові отримали подарунки від переяславцівВійськові отримали подарунки від переяславців Фото: Із фейсбуку

– Я зв’язався з Олександром Грановським, партнером «Нової пошти» в Переяславі. Він сказав, що відправить вантаж безкоштовно. Скоріше за все, зробив це власним коштом, – розповів Андрій Іващенко. – Відправка була до Нового року. 31 грудня бійці отримали подарунки від переяславських дітей. Волонтери вислали нам фото військовиків із гостинцями біля ялинки.

Інший вантаж передав на передову волонтер із Яготина Армен Шахарьянц. Він шість років возить смаколики для бійців на фронт.

Армен Шахарьянц, Андрій Іващенко та Анна СкляренкоАрмен Шахарьянц, Андрій Іващенко та Анна Скляренко Фото: Із фейсбуку

 Звернутися до нього нам порадили місцеві волонтерки Людмила Романенко та Інна Марченко. Армен Шахарьянц сам приїхав у Переяслав і забрав подарунки. Третього січня розвіз їх позиціями військовиків на Сході, – зазначив організатор акції.

У Переяславській ЗОШ №3 розповіли, що до естафети добрих подарунків для воїнів долучилися учні 4-11 класів та вчителі. Діти писали листи зі щирими побажаннями, виготовляли сувеніри та листівки.

Учні Переяславської ЗОШ №3Учні Переяславської ЗОШ №3 Фото: Із фейсбуку

Гімназійна родина зібрала 25 посилок для військовослужбовців. Відгукнулися учні 5-А, 5-Б, 6-А, 6-Б, 8-Б та 10 класів та їхні батьки. У коробки з подарунками діти вкладали малюнки, листи-привітання, рукавички, шкарпетки, засоби особистої гігієни, консерви, фрукти, солодощі.

Гімназія передала військовикам 25 подарунківГімназія передала військовикам 25 подарунків Фото: Із фейсбуку

Учні 7-10 та 3-Б класів Переяславської ЗОШ №2 приготували новорічні бокси для воїнів, куди помістили листівки з побажаннями, власноруч виготовлені сувеніри, смаколики.

Учениці ЗОШ №2 приготували дарунки бійцямУчениці ЗОШ №2 приготували дарунки бійцям Фото: Із фейсбуку

Додати коментар