У січні відчутно подорожчає газ для жителів Переяславщини

Наприкінці доби 25 грудня компанія КиївоблгазЗбут, яка забезпечує блакитним паливом мешканців Переяславщини, на офіційному сайті оприлюднила свою ціну на газ для населення на січень 2021 року – Переяслав.City.

Вона становить 9, 878503 грн за куб. м. Це більш як на гривню дорожче ціни в грудні-листопаді ц.р. (8, 82 грн/куб м.), а в жовтні вона становила 6,67 грн/куб м.

Відповідно до вимог законодавства, газопостачальні компанії мають оприлюднювати ціну за п’ять днів до початку наступного місяця постачання. Така вимога з’явилася водночас із початком дії умов вільного газового ринку. Кожен споживач набув право обирати собі постачальника газу за найвигіднішою ціновою пропозицією.

 Компанія «Нафтогаз України», яка зараз стимулює споживачів переходити до неї на обслуговування завдяки відносно нижчим цінами та доступному онлайн сервісу, також підвищила тариф – із 6,33 грн/куб м у грудні до 7,22 грн/куб м у січні наступного року.По Україні найвищий тариф на січень виставив Львівенергозбут – 10,08 грн. Третій місяць поспіль найдешевше продаватиме газ компанія Megawatt – по 7,05 грн/куб м.

За транспортування газу компанії Київоблгаз споживачі сплачують окрему суму, індивідуально визначену для кожного домогосподарства. Нагадаємо, що з січня 2021 року тариф за доставку газу також зросте майже удвічі – з 0,972 грн/куб м до 1,86 грн/куб м.

Додати коментар