Заступник міського голови відвідала реабілітаційний центр “Калинка” (фоторепортаж)

18 грудня у рамках робочих візитів до загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста заступник міського голови Оксана Степаненко відвідала стаціонарне відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та дітей групи ризику реабілітаційного центру “Калинка” міста Переяслава (генеральна директорка – Раїса Голованова). У робочій зустрічі також взяла участь голова профспілки працівників освіти, Почесний громадянин міста Анелія Ковальська та група студентів Університету імені Григорія Сковороди у Переяславі .

Учасники зустрічі здійснили невелику екскурсію по приміщенню закладу, під час якої його керівник – Світлана Шпакова ознайомила присутніх із особливостями роботи, умовами проживання дітей, запропонованими послугами реабілітації та варіантами проведення дозвілля. Тут працюють 24 кваліфікованих працівники та обслуговуючий персонал, є два медпрацівники, логопед. Періодично працівники проходять атестацію на базі державних закладів такого типу вищого рівня.

 У «Калинці» на постійній основі перебувають 30 вихованців, а всього тут проходять реабілітацію близько 80 дітей з особливими потребами. Фахівець із фізичної реабілітації Владислав Кононенко розповів про методи фізичного відновлення дітей, індивідуальні заняття, та ознайомив гостей з матеріальною базою, – спеціальними кімнатами для проведення таких занять. Кімнати обладнані сучасними тренажерами та спортивним приладдям, що дає можливість надавати дітям широкий спектр послуг з реабілітації. Для проведення фізичних лікувальних вправ у теплу пору року використовується також просторий басейн. Для вихованців центру «Калинка» обладнані ігрові кімнати, кімнати відпочинку, простора актова зала, кімната для релаксації, кабінет трудового навчання, сучасний комп’ютерний клас та навіть кімната – бар для проведення днів народження. Дуже сподобалася відвідувачам виставка художніх робіт дітей, які вони зробили своїми руками. Оксана Степаненко високо оцінила роботу персоналу центру «Калинка», відмітила широкий спектр та високу якість надаваних послуг і висловила впевненість, що діти, які виховуються у ньому будуть захищені та найкращим чином підготовлені до життя у соціумі.

Додати коментар