Святий Миколай вітав жителів Переяславської громади на центральній площі

Саме 19 грудня, щороку розпочинається зимова казка, круговерть чудових свят. Сьогодні День святого Миколая – перша сторінка зимових див. Саме тепер усі діти та навіть дорослі згадують свої добрі та погані вчинки, одержують солодощі та замовляють подарунки під ялинку.

Святкове дійство на центральній площі міста розпочалося із настанням сутінків з веселої новорічної пісні у виконанні дитячого вокального колективу будинку художньої творчості. Ведуча розповіла численним присутнім про традиції цього свята та про святого Миколая, – особу, яка за давніми переказами дійсно існувала, – великого благодійника та захисника бідних людей. Незабаром на сцені з’явився і сам святий Миколай з двома маленькими помічниками. Він разом з юними артистами розважав дітвору, а потім запросив до вітального слова голову Переяславської громади Вячеслава Саулка. Вячеслав Володимирович подякував жителям міста,- працівникам різних професій, учням, студентам, службовцям, які приклали чимало зусиль, щоб Переяславська громада жила і розвивалася, як єдиний живий організм.

«-Я вірю в нас, я вірю в нашу громаду. Так, як на нашій святковій ялинці є безліч голочок та шишок, зібраних в одне ціле, так і наша громада, сильна своєю єдністю, буде гідно розвиватися у майбутньому році. Я бажаю кожній сім’ї великої невичерпної енергії, здоров’я, радості, розуміння і взаємоповаги, щоб ви всі були щасливі. Тож я, як і всі ви, з радістю чекаю, коли засяє наша новорічна ялинка – символ єдності нашої громади.»

Головна красуня – ялинка, що прикрашає центральну площу є символом доброти та єдності. На всі свята ми звикли отримувати подарунки, і ось ця зелена красуня – то теж дарунок! Цей щиросердний дарунок для всіх мешканців громади зробила велика родина, що дуже любить своє рідне місто. Більше 40 років цю ялику плекала та ростила сім’я переяславців, родина Легеньких,-Ганна Миколаївна та Анатолій Олексійович. Міський голова запросив на сцену цю прекрасну родину, подякував та вручив символічний подарунок від всієї громади. Потім настав час запалити святкові вогні на ялинці.  Голова Переяславської громади, родина Легеньких, Миколай та його помічники з допомогою «чарівної кнопки» зробили це разом. І ось нарешті символ Нового року засіяв яскравими вогнями. Дітвора та дорослі залюбки рухалися у такт запальному танцю, який виконали учасники хореографічного колективу. Потім святий Миколай зачитав у великій чарівній книзі імена дітей міста та населених пунктів Переяславської громади, які найбільше заслужили нагород.  Вячеслав Володимирович Саулко вручав їм власноруч солодкі дарунки, а допомагали йому в цьому маленькі помічники святого Миколая. Потім Миколай запросив дітей та дорослих до святкової фотозони, – частини його імпровізованої резиденції, щоб сфотографуватися на згадку. Красива ілюмінація на центральній площі додавала урочистості та казковості… Свято вдалося! Це стало можливим за підтримки Переяславської міської ради, організації відділу культури та туризму, участі творчих колективів народного центру культури «Зустріч» та будинку художньої творчості.

 

Додати коментар