Голова КОДА провів нараду з очільниками громад лівобережної Київщини новоствореного Бориспільського району. Участь у ній взяв і міський голова Вячеслав Саулко

16 грудня відбулася нарада в Київоблдержадміністрації, яку провів голова КОДА Василь Володін.

У нараді взяли участь очільники громад лівобережної Київщини новоствореного Бориспільського району. Взяв участь у ній і міський голова Вячеслав Саулко.

У порядку денному значилися питання, що стосувалися формування бюджету громад та району на 2021 рік, соціально-економічного розвитку, актуального стану забезпечення стабільної роботи об’єктів життєзабезпечення та дорожньої інфраструктури у зимовий період 2020/2021 років, проблемні питання процесу реорганізації громад та району.

У ході наради запрошені мали змогу озвучити нагальні проблемні питання перед головою КОДА, які, наразі, існують в їхній громаді.

Ось як про це написав, на власній сторінці у Фейсбук, очільник області Василь Володін: “Цього тижня розпочав цикл координаційних зустрічей із керівниками громад і райрад. Ініціював ці наради, щоб обговорити важливі питання реорганізації.

Уже мав продуктивну розмову з представниками Білоцерківщини та Бориспільщини. Найближчими днями зустрінусь і з іншими районами.

Чому це так важливо. На фінальній стадії децентралізації ми маємо вирішити ряд актуальних питань. Серед них – передача майна спільної власності та формування бюджетів на наступний рік.

Від цього в житті громад залежить дуже багато. Наприклад, як будуть утримуватись лікарні й центри надання адміністративних послуг, чи вчасно люди отримуватимуть зарплати та багато іншого. Усього в одному пості не перерахуєш.

Також аналізуємо, як у зимовий період забезпечити стабільну роботу важливих соціальних об’єктів і дорожньої інфраструктури. Переконаний, що погіршення погодних умов не мають ускладнювати життя наших людей, тому знаходимось на постійному зв’язку з керівниками районів і громад.

Маю в пріоритеті обговорити проблеми кожного району та знайти ефективні шляхи їх вирішення. Дякую всім за плідну співпрацю!”

Додати коментар