Покладанням квітів у Переяславі вшанували подвиг Героїв-чорнобильців

Сьогодні, 14 грудня, в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Голова Переяславської міської громади Вячеслав Саулко, його заступниця Оксана Степаненко та начальник управління соціального захисту населення Микола Гуща на знак пошани до подвигу Героїв-ліквідаторів поклали квіти до пам’ятного знака «Ліквідаторам», що знаходиться в мікрорайоні Спаська Левада.

Цього дня вшанували своїх побратимів і чорнобильці. На гранітних плитах вже лежав букет червоних гвоздик.

За сумлінне виконання обов’язків з ліквідації аварії на ЧАЕС, вагомий внесок у справу захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та зміцнення чорнобильського руху десятьом активним членам Переяславської міської громадської організації “Союз Чорнобиль України” було надано матеріальну допомогу.

Чорнобильська катастрофа – найстрашніша за всю історію ядерної енергетики. Для кожного українця Чорнобиль – незаживаюча рана. Масштаби цього лиха і наслідки стали найтяжчими в історії планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів і цілий світ. Наш святий обов’язок пам’ятати про подвиг тисячі наших співвітчизників, які ціною свого здоров’я і життя захистили світ від ядерної катастрофи.

Довідка.  Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. 10 листопада 2006 року Указом Президента України був встановлений День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня.

На пам’ятному знаку, розміщеному проти Переяславської ЗОШ №7, увічнені імена 418 померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Пам’ятний знак «Ліквідаторам» встановлений у 2001 році до 15-ої річниці аварії на Чорнобильської АЕС.

Додати коментар