Шарлотта Шварц – волонтер з Берліна

Протягом шести років (2015-2020) волонтери  німецької організації  «Акція спокути – заради миру»  беруть участь у проєкті  «Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля жертв націонал-соціалізму у Переяславі-Хмельницькому».  Учасникам проєкту добре відомі імена і незабутні справи волонтерів цієї організації: Симона Мушика, Маартена Форндамма, Карла Лойшнера, Антона Зальфнера. Разом з ними проводилися міжнародні акції допомоги жертвам націонал-соціалізму та табори «Акції спокути – заради миру». Волонтери брали участь у зустрічах за домашніми адресами Кафе «Теплий дім», записували спогади жертв нацизму, наводили лад в їхніх обійстях, працювали на присадибних ділянках, збирали врожаї, вирощені старенькими підопічними проекту, були їм надійною підтримкою і розрадою. Симон Мушик, Маартен Форндамм, Карл Лойшнер, Антон Зальфнер разом з членами мобільної групи проєкту відвідували історичні місця України, побували на виставах у театрах Києва.

 Окрім того, німецькі волонтери тісно співпрацювали з філологічним факультетом місцевого університету, практикуючи з українськими студентами німецьку мову та беручи участь у заняттях з країнознавства Німеччини.

У жовтні 2020 року до роботи в проекті приєдналася волонтерка з Німеччини Шарлотта Шварц. У цьому році вона закінчила одну з гімназій міста Берліна і розпочала свою волонтерську діяльність в Україні. У наступному році вона приступить до навчання в одному з німецьких ЗВО. Шарлотта ознайомилася з концепцією реалізації проекту, його специфікою. Велике враження на Шарлотту справила не лише Україна, але й наше місто.

Додати коментар