Депутати Київської облради визначилися із головою та його заступниками

За Олександра Склярова проголосували депутати від політичних партій «Слуга народу», «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та «Опозиційна платформа – за життя». Представники політичних партій   «Європейська солідарність» та «За майбутнє» участі в голосуванні не брали. А передувала цьому заява голови Київської обласної організації політичної партії «За майбутнє» Ярослава Москаленка, який зазначив, що знімає свою кандидатуру з виборів голови обласної ради.

Перед виборами голови пленарне засідання відбувалося в досить напруженій та емоційній атмосфері. На ньому головував представник Тимчасової президії Олександр Поляруш, який повідомив присутнім про ухвалені зміни до складу Лічильної комісії, яка, в свою чергу, обрала головою Ганну Старикову та запропонувала нову форму бюлетеня. Депутати затвердили запропоновані зміни до форми бюлетеня, відповідно до яких голосування за кандидатів на голову обласної ради має відбуватися почергово. Тобто, в бюлетені зазначено прізвище лише одного кандидата. Першим розпочали голосувати за Олександра Склярова, кандидатуру якого висунула  політична партія «Слуга народу». За результатами підрахунку  Олександр Скляров отримав 44 голоси.

Після того, як Ярослав Москаленко заявив про самовідвід через незгоду з процедурою голосування, а політичні партії «За майбутнє» і «Європейська солідарність» залишили залу, було оголошено перерву. Лічильна комісія розпочала підготовку протоколу голосування, який згодом депутати підтримали одноголосно. Олександр Скляров склав присягу та зазначив, що сподівається на плідну співпрацю з усіма фракціями, представленими в обласній раді, заради розбудови Київщини.

«В обласній раді не повинно бути політики, тут, насамперед, має переважати командна робота з вирішення актуальних соціально-економічних питань громади.  Дякую  відсутнім у сесійній залі депутатам, адже завжди поважав принципову позицію. Водночас дякую  команді однодумців. Не маю сумнів, що депутатські фракції обласної ради мають об’єднатися  заради спільної конструктивної роботи», – зазначив голова Київської обласної ради Олександр Скляров.

Після цього голова та депутати перейшли до висунення кандидатів на посади першого заступника та заступника голови Київської обласної ради. Так, на посаду першого заступника голови обласної ради  від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» було запропоновано Марину Сапожко. Депутати від  «Опозиційної платформи – за життя» запропонували кандидатуру  Валерія Ксьонзенка на посаду заступника голови обласної ради. Для організації таємного голосування було оголошено перерву.

Згодом голова Лічильної комісії Ганна Старикова оголосила результати: за Марину  Сапожко  проголосувало 44 депутати,  Валерій Ксьонзенко теж набрав 44 голоси.

У роботі сесії взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, народні депутати України.

Біографічна довідка Олександра Склярова

Олександр Скляров народився 23 листопада 1957 року в місті  Старобільськ Луганської області.  1979 року здобув вищу освіту, закінчивши Ворошиловградський сільськогосподарський інститут. У 1987 році  йому  присвоєно звання кандидата економічних наук. Має другий ранг державного службовця. Нагороджений орденом Данили Галицького.

Трудову діяльність  розпочав у 1979 році на посаді асистента кафедри статистики і економічного аналізу Ворошиловградського сільськогосподарського інституту.

У 1990 – 1991 роках працював ученим секретарем секції економіки Південного відділення Всесоюзної академії сільськогосподарських наук і вченим секретарем відділення економіки Української академії аграрних наук.

У 1992 році розпочав працювати в Республіканському акціонерному комерційному агропромисловому банку «Україна». Пройшов шлях від провідного економіста відділу валютних ресурсів управління валютних ресурсів і кореспондентських відносин до заступника голови Правління банку «Україна».

З 1995 року обіймав посаду виконавчого директора Української аграрної біржі. Згодом — заступника голови Правління  Акціонерного комерційного банку «КИЇВ-ПРИВАТ».

3 1999 до 2004 року працював заступником генерального директора СП «Український Мобільний Зв’язок».

З 2005 до 2007 року – член Національної комісії з питань регулювання зв’язку України.

З 2010 до 2013 року  працював у ПАТ «ФОНДОВА БІРЖА ПФТС», де обіймав посади голови Ради директорів, голови Правління та радника секретаря Наглядової ради.

З 2014 до 2020 року  працював членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері зв’язку та інформатизації.

З  08 січня 2020 року   призначено на посаду першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації.

27 листопада 2020 року обрано головою Київської обласної ради.

 

Біографічна довідка Марини Сапожко

Марина Сапожко народилася 22 жовтня 1976 року в Києві. Трудову діяльність розпочала 1998 року на  спільному українсько-польському підприємстві «Інтар. Корп».

З 1998 до 1999 року працювала в КП «Ресторан «Славутич».

З березня до серпня 2000 року працювала на посаді секретаря директора ТОВ «Український алюміній». Потім, до березня 2001 року, обіймала посаду секретаря ТОВ «ГСА – Україна».

З березня 2001 до жовтня 2005 року працювала помічником директора ТОВ «Український алюміній».

З жовтня 2005 року до серпня 2006 року – головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення діяльності ТОВ «Алюміній України».

З жовтня 2005 року до серпня 2006 року – головний спеціаліст відділу організаційно-аналітичного забезпечення діяльності міністра Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення діяльності міністра праці та соціальної політики України.

З серпня 2006 року до березня 2007 року працювала на посаді помічника генерального директора ТОВ «Компанія «Алюміній України».

З серпня 2007 до березня 2009 року обіймала посаду менеджера ТОВ «Ріалті Рент».

З жовтня 2009 до квітня 2011 року працювала на посаді начальника відділу підписки та доставки ТОВ «Ділові інформаційні системи «ВЕГА».

З квітня 2011 до вересня 2013 року – начальник відділу збуту (маркетингу).

З вересня 2013 до лютого 2016 року – начальник управління інвестицій та розвитку ТОВ «Київгума».

З лютого 2016 – керівник проєктів ТОВ «Конто – К».

27 листопада 2020 року обрана першим заступником голови Київської обласної ради.

Заміжня, має доньку та сина.

 

Біографічна довідка Валерія Ксьонзенка

Валерій  Ксьонзенко народився 28 квітня 1962 року в селищі Новий Донбас Донецької області.

На початку 1980-х  два роки проходив строкову військову службу.

Вищу освіту отримав у 1991 році після закінчення Харківського юридичного інституту. Закінчив також Київський національний економічний університет.

Валерій Ксьонзенко – кандидат економічних наук.

Протягом 1980-1987 років (з перервою на службу в армії)  працював слюсарем-ремонтником на заводі «Арсенал». Після закінчення юридичного інституту кілька років працював юристом. З середини 1990-х років  обіймав керівні посади у нафтопереробних компаніях.

Починаючи з 2004 року,  був президентом та головою наглядової ради різних приватних компаній (АБ «БРР», будівельної корпорації «ІБК«Місто», ТОВ «СВМ-буд», ТОВ «Спецвисотмонтаж-СТРОЙ»).

З 2013 до 2014 року обіймав посаду секретаря Бориспільської міської ради.

Був обраний депутатом Бориспільської міської ради (2010 рік), а з 2015 року – депутат Київської обласної ради.

2019 року був обраний головою постійної комісії Київської обласної ради з питань бюджету та фінансів.

З 27 листопада 2020 року – заступник голови Київської обласної ради.

Одружений, має двох синів та доньку.

Додати коментар