Презентували електронне видання “Практичний посібник з питань передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність”!

В Україні продовжується реформа місцевого самоврядування та децентралізація влади. Громади отримують більше ресурсів і повноважень. Так, розробленим АМУ законом 3614, який вже вступив в дію, внесено зміни до Бюджетного кодексу. Головне, цей закон закріплює за бюджетами громад 60% ПДФО та переводить на прямі міжбюджетні відносини усі громади вже з 1 січня 2021 року.
Надважливим ресурсом для громад є земля – це і розвиток, і економіка, і наповнення місцевих бюджетів і, відповідно, благополуччя жителів.
АМУ вітає Указ Президента про передачу сільгоспземель громадам і постанову Уряду, яка запускає механізм повноцінної передачі з державної у комунальну власність земель сільськогосппризначення всім без виключення територіальним громадам.
Щоб допомогти громадам пройти цей шлях з питань питань передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Асоціація міст України спільно з Держгеокадастром розробила Практичний посібник з питань передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність .
 
Завантажити Посібник можна на сайті АМУ за посиланням: https://www.auc.org.ua/novyna/predstavlyayemo-praktychnyy-posibnyk-z-pytan-peredachi-zemelnyh-dilyanok-silskogospodarskogo
А також у розділі “Бібліотека” на сайті АМУ: https://www.auc.org.ua/library
 
Презентація Посібника відбулася 30 листопада. Переглянути інформацію з відео та коментарями Виконавчого директора АМУ О.Слобожана та представника Держгеокажастру : https://www.auc.org.ua/novyna/oslobozhan-do-kincya-potochnogo-roku-mehanizm-peredachi-zemel-u-komunalnu-vlasnist-maye-buty

Додати коментар