Заступник міського голови здійснила робочий візит у соціальний гуртожиток

Вчора, 25 листопада, заступник міського голови Оксана Степаненко, спільно із начальником УСЗН Миколою Гущею,  директором МЦСССДМ Людмилою Борисюк, начальником служби у справах  дітей та сім’ї Катериною Лой, здійснила робочий візит у соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з числа дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, що знаходиться в селі Гайшин, з метою огляду будівлі гуртожитку та інших приміщень розміщених на прилеглій території, що передані у відання Переяславської громади, для аналізу і надання пропозицій голові громади щодо подальшого ефективного використання закладу.

***

Соціальний заклад розмістився у колишньому приміщенні дитячого садка “Незабудка”, побудованого ще в 1984 році за кошти Гайшинської птахофабрики і розрахованого на 90 місць. Проте з причини низької народжуваності і за відсутності фінансової підтримки дитячий заклад було закрито, і з 2000 року приміщення перебувало на утриманні сільської ради. Але за сприяння обласної влади колишній дитсадок було реанімовано: впродовж 2005-2008 років відремонтували праве крило будівлі, де й розмістили новий гуртожиток.

Планувалося відновлення і лівого крила будівлі, для надання житла сім’ям, що перебувають у складних життєвих обставинах, але, на жаль, коштів на реконструкцію так і не знайшлося. 

 

Додати коментар