Відбулася щотижнева апаратна нарада

12 жовтня відбулася щотижнева апаратна нарада за участі заступників, керуючої справами та керівників управлінь і відділів міськвиконкому, яку провела заступник міського голови Валентина Губенко. Вона ознайомила учасників наради з основними важливими подіями з життя міста, які відбулися на минулому тижні, привітала іменинників та заслухала короткі звіти керівників підприємств, структурних підрозділів ради та виконкому.

Аналіз захворюваності на COVІD-2019 (лікування в КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ»)

                            за період з 02.10-09.10

  02.10 09.10
МІСТО ПЕРЕЯСЛАВ 40 45
Переяслав-Хм.РАЙОН 19 22
Іншірайони 47 47

За період часу в 7 днів можна спостерігати негативну ситуацію по захворюваності  на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену корона вірусом SARS-CoV-2, а саме  до Переяслав-Хмельницької ЦРЛ жителів міста Переяслава поступило на 5осіб більше в порівнянні з 02.10. По Переслав-Хмельницькому району надходження хворих збільшилося  на 3особи, тенденція по іншим районам показує стабільний показник  в порівнянні з минулим періодом і становить 47 осіб, це мешканці м. Бориспіль та району, м. Бровари та району, смт. Баришівка та району, м. Березань, м. Яготин, м. Славутич,                      м. Вишгород, м. Ірпінь та м. Києва. Загалом в лікарні підтверджених лабораторною експертизою хворих на COVІD-2019   –  02.10 було 106 осіб, а вже 09.10 – 114 осіб.

В місті Переяслав з 05 жовтня 2020 року встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Загальнодержавний карантин продовжено до 31 жовтня 2020 року.

Аналіз смертності, спричиненої  гострою респіраторною хворобоюCOVID-19, спричиненою коронавірусомSARSCoV-2 за період з 02.10-09.10

  02.10 09.10.
МІСТО ПЕРЕЯСЛАВ 1 2
Переяслав-Хм.РАЙОН 3 3
Іншірайони 25 27

Загальний аналіз смертності від гострої респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2 за період в 7 днів  – НЕ ВТІШНИЙ! Можна відслідковувати негативну тенденцію, а саме : 02.10. смертей зафіксовано – 29, з них місто Переяслав – 1, район – 3 та інші райони – 25. А от вже 09.10. статистика показала загальну кількість смертей  – 32, з них місто Переяслав – 2, район – 3 та інші райони – 27.

Аналіз захворюваності на COVІD-2019 (амбулаторне лікування під наглядом сімейних лікарів) за період з 02.10-09.10

  02.10 09.10
МІСТО Переяслав 259 255
Переяслав-Хм.РАЙОН 105 126

Статистика захворюваності на COVІD-2019 хворих, які перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів, показує по місту Переяславу позитивну тенденцію, а саме зменшення кількості хворих на 4 особи, проте показник в 255 осіб залишається достатньо високим,  по району збільшення на 21особу, що відповідає даним в 126 осіб. Слід відмітити, що від 12.10 відновлюють навчально-освітній процес Переяславська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 та Переяславська ЗОШ І-ІІІ ступенів №6.

 2 жовтня у документ-сервісі «Готово» відбулося підписання угоди та меморандуму про співпрацю між Київською обласною радою та ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» (Університетом Григорія Сковороди в Переяславі). У заході брали участь перша заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, начальник юридичного відділу Київської обласної ради Сергій Богачов, доктор історичних наук, професор, ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віктор Коцур, декан факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій сковородинівського університету, кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Віталій Коцур.

 06 жовтня 2020 в рамках промо-туру для тревел-блогерів, журналістів та гідів з метою популяризації туристичних об’єктів Київщини, завдяки організаторам: Департаменту економічного розвитку і торгівлі КОДА та ГО «Гільдія професійних екскурсоводів та гідів-перекладачів», співорганізаторам: головному спеціалісту відділу культури і туризму Переяславської міської ради Юрію Руденку та ТІЦ «Переяслав», 18 представників КОДА та туристичної галузі Київщини пройшли чудово розробленим та скомпонованим маршрутом «Переяслав-1187», який відкрив для них велику кількість важливої та цікавої інформації щодо історії літописного міста та героїчні сторінки минулого.

2 жовтня 2020 року у залі засідань Переяславської міської ради відбулися громадські слухання стосовно звернення громадянина Савчука О.О. щодо зміни цільового призначення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що знаходиться по вул. Богдана Хмельницького, 244 у місті Переяславі та перебуває у його власності, а саме: зміни цільового призначення земельної ділянки на “для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу”. У роботі засідання взяли  участь 32 особи, серед них представники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради та громадськості.

8 жовтня 2020 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглядалося 12 питань, а саме: про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування (1) та  статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (3); про встановлення опіки та призначення опікуна над дитиною (1); про надання дозволу на відчуження, дарування, обмін житла та майна, частка якого належить малолітнім чи неповнолітнім, або у якому зареєстровані та проживають діти (5); про дозвіл  здачі в оренду земельного паю, що належить дитині (1); про визначенні новонародженій дитині прізвища та імені (1). За результатами Комісії буде підготовлено 12 проектів рішень на засідання виконкому Переяславської міської ради.

9 жовтня з нагоди відзначення в Україні Дня художника заступник міського голови Валенитна Губенко та начальник відділу культури і туризму Переяславської міської ради Антоніна Курченко завітали до місцевої дитячої художньої школи. Валентина Губенко привітала представників творчого колективу художньої школи зі святом та вручила почесні грамоти і подарунки педагогам Тетяні Трухан та Юлії Курінній. Присутніх митців – художників також привітала Антоніна Курченко, вона вручила педагогам грамоти та пам’ятні сувеніри. Антоніна Миколаївна передала для використання у навчальному процесі тридцять мольбертів для майбутніх художників, які можуть бути використані не тільки у класі, а й під час пленерів на природі.

9 жовтня з нагоди Дня пошти колектив Переяславського відділення Яготинського Центру поштового зв’язку КМД АТ «Укрпошта»  привітала заступник міського голови Наталія Устич. Вона відзначила важливість професії поштового працівника та вручила почесні грамоти Переяславської міської ради і подарунки представникам цього колективу: начальнику відділення поштового зв’язку Лідії Гриценко та листоноші першого класу Наталії Мельник – Головатюк.

9 жовтня відбулося чергове засідання громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Переяславської міської ради, яке провела голова комісії, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Наталія Устич. Члени комісії розглянули шість питань порядку денного, а саме: про прийняття на квартирний облік, про укладення договору найму на квартиру та інші житлові питання. На засіданні вирішено підготувати проекти рішень та подати для розгляду на черговому засіданні виконавчого комітету Переяславської міської ради, яке відбудеться у жовтні 2020 року.

Із 9 по 11 жовтня в місті Переяславі на базі центру професійно-технічної освіти відбувся Всеукраїнський семінар-тренінг виховників Школи виховників джур Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Організаторами Школи виховників виступили Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України, громадська організація «Молодіжний клуб джура», Український державний центр національно-патріотичного виховання та МБУ «Центр національного відродження». У семінарі-тренінгу взяли участь 28 виховників з різних регіонів України. З нашого міста вишкіл пройшли педагогічні працівники ЗОШ №1, ЗОШ №2, ЗОШ №3, ЗОШ №4, ЗОШ №5 та Переяславської станції юних туристів. Захід спрямований на підготовку громадських активістів, педагогів, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)». Метою є підготовка тренерів, які в майбутньому будуть проводити вишколи для виховників “Джури”. Крім інтеграційно-мотиваційного модулю гості міста мали змогу зустрітися з молодіжними лідерами Переяслава та пройтись пішохідною екскурсією «Стародавній Переяслав».

По закінченні апаратної наради відбулася робоча нарада з керівниками комунальних служб.

 

Додати коментар